Noen ganger går vi litt tomme for ideér, men da er det så kjekt å bla litt i kokebøker, så finner vi raskt inspirasjon og nye retter vi får lyst til å prøve. Også gjør vi oppskriften litt til vår egen, alt ettersom hva vi har for hånden, eller hva vi synes høres godt ut. Denne helgen ble det en het gryte med kylling. Når kyllingkjøtt får trekke i en slik deilig tomatsaus en stund, blir kjøttet utrolig saftig og mørt – akkurat slik kjærestekokken liker det. Enkelt, smakfullt, passer til to eller flere. Herlig helgekos, som gjør dere varme og heite. Kjærestekokken, stakkars, blir stadig litt svett i panna som han sier, når jeg setter han ut med mine kommentarer og andre påfunn. Ikke glem å leke, tulle og tøyse litt – det gjør livet og forholdet så mye lettere og mer moro.

17757689_1285328704836744_1221898104_n

Dette trenger dere (4 pers.):

1,5 kilo rå kylling i biter/lårstykker

pepper, salt og spisskummen

olje til steking

Tomatsaus:

1/2 rødløk/gul løk

1 rød chili

1-2 hvitløksfedd

2 dl hvitvin

1 kyllingbuljongterning

olje til bruning

2 pakker/bokser med hermetiske/krossede tomater

frisk eller frossen basilikum

Coscous

Nanbrød

17690607_1285328681503413_461530004_n

Slik gjør dere:

Skyll kyllingstykkene og legg på et fat/fjøl.

Krydre med salt, pepper og spisskummen.

La kjøttet hvile litt og bli romtemperert.

Lag tomatsausen:

Finhakk løk, hvitløk, chili og brun dette i en gryte med olje.

Ha i tomater og basilikum og la dette koke inn cirka 30 minutter.

Spe ut tomatsausen med hvitvin og tilsett buljong, og la koke opp.

Krydre med salt og pepper.

Brun kyllingbitene i olje og ha over i gryta med tomatsaus.

Kok ut stekepanna med litt vin og ha i sausen.

La trekke, syde forsiktig i cirka 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Kok coscous etter anvisning på pakken (finnes og i glutenfri).

Stek nanbrød.

Server og nyt varmen fra krydderier og hverandre.

17757701_1285328601503421_458464959_n

Foto: Svein Raste