Kamskjell er en familie i klassen muslinger, som hører til rekken bløtdyr. De kan kjøpes ferske med de fine skjellene, som kan brukes når man tilbereder dem, eller frosne. De kan stekes eller brukes rå med marinade. I denne oppskriften lager vi de rå, omtrent som den gangen vi var på Engø gård og fikk dem servert der. Svein har dessuten vært på skalldyrkurs og fått oppskrift på råmarinerte kamskjell. En marinade med en god olivenolje (extra virgin), raspet ingefær, finhakket chili, hvitløk, sjalottløk, lime og krydder. Kamskjell er helt klart i klassen afrodisiakum, så derfor er det definitivt kjærestemat – og perfekt mat til Valentinsdagen.

16729735_1234964706539811_202044321_n

Dette trenger dere:

Marinade:

1 dl extra virgin olivenolje

saften av 1/2 lime

1 ts raspet fersk ingefær

1 ts finhakket chili

1 ts finhakket hvitløk

1 ts finhakket sjalottløk

salt og pepper

16729635_1235979763104972_235777059_n

Tilbehør/pynt:

babyleaf salat

rosepepper

sukkerertkjerner

paprika

16684639_1234978339871781_691454643_n

Slik gjør dere:

Bland alle ingrediensene til en marinade. Legg kamskjellene i marinaden ca.  en halvtime før servering. Dander på tallerkenen, eller i skjellene, og pynt med finhakkede sukkererter, litt babyleaf salatblader og strø rosepepper over.

Kjærestemat – ja virkelig!

16730728_1235981743104774_1114304055_n

Du er min Valentin.

16736440_1236034333099515_862292681_n

Foto: Svein Raste