Kjærestekokken elsker min suksesskake – vår påskekake. Denne kaken kan bakes med ulike nøtter eller mandler. Her er versjonen med mandler. En myk og næringsrik kake med en nydelig smør og eggekrem på toppen – gul som påskekyllingene – perfekt til dessert eller kos påskeaften. Gled din kjære med noe han liker godt.
Dette trenger dere:
Kakebunn:
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis
1 ts bakepulver
Gul krem:
5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte/soyafløte
2 ts vaniljepulver
150 g margarin (melange blå ved allergi)/smør
Silk gjør dere:
Mal mandler
Stivpisk eggehviter, melis + bakepulver
Bland mandler i eggehviter, ha røren i en smurt kakeform og stek på 175 grader i 35-40 minutter
Eggekrem:
Kok opp sukker, fløte og eggeplommer til det tykner. Ha i margarin og la det smelte. La kremen bli litt avkjølt og ha over kakebunnen. Settes kaldt til den skal serveres, pynt med sjokolade eller annet.
God påske!
15/04/2017
Suksesskake til påske
Elisabeth bakst Bakst 0 Comments
Kjærestekokken elsker min suksesskake – vår påskekake. Denne kaken kan bakes med ulike nøtter eller mandler. Her er versjonen med mandler. En myk og næringsrik kake med en nydelig smør og eggekrem på toppen – gul som påskekyllingene – perfekt til dessert eller kos påskeaften. Gled din kjære med noe han liker godt.
Dette trenger dere:
Kakebunn:
200 g mandler
5 eggehviter
200 g melis
1 ts bakepulver
Gul krem:
5 eggeplommer
125 g sukker
1 dl fløte/soyafløte
2 ts vaniljepulver
150 g margarin (melange blå ved allergi)/smør
Silk gjør dere:
Mal mandler
Stivpisk eggehviter, melis + bakepulver
Bland mandler i eggehviter, ha røren i en smurt kakeform og stek på 175 grader i 35-40 minutter
Eggekrem:
Kok opp sukker, fløte og eggeplommer til det tykner. Ha i margarin og la det smelte. La kremen bli litt avkjølt og ha over kakebunnen. Settes kaldt til den skal serveres, pynt med sjokolade eller annet.
God påske!