Siden ei fin tynnribbe ble til overs fra julen 2016, ble det påskeribbe påsken 2017 istedenfor. Koldjomfrua stekte ribba etter familietradisjoner, og så la vi den litt på grillen til slutt før servering, sammen med noen hjemmelagede Bratwürst fra Rollag stasjon. Og vipps så hadde vi et herlig påskemåltid, som ble fortært utendørs på hytta på Veggli, i selskap av gode venner. Ribbe er enkelt å lage, og veldig smakfullt året rundt. Og med en tur innom grillen, blir det helårsmat for utendørs nytelse. Ribbe kan fint stekes på sommeren også, for eksempel med litt BBQ-saus til, så har dere en herlig sommer-ribbe!

17965229_1297049350331346_216709381_n

Dette trenger dere:

Tynnribbe

salt pepper

surkål, pølser, poteter

Slik gjør dere:

Ta fram ribba 1-2 dager før steking

Rut svoren og gni inn med salt og pepper

Sett stekeovnene på 200 grader

Ha ribba i en langpanne/ildfast form med en tallerken i bunnen (med tallerkenbunnen opp) og legg ribba over denne, slik at fettet vil renne ned på sidene når den stekes

Dekk til med aluminiumfolie og damp i 45 minutter med cirka 2-3 dl vann i bunnene av formen

Ta av folien og stek videre på 180 grader i 1- 1 1/2 time. Skru på grillelementet i ovnene mot slutten og få sprøstekt svor – obs! følg med så den ikke blir svidd.

Etterstek noen på grillen, for å få litt grillsmak på ribba, og server med surkål, stekte potetskiver og grillpølser.

17918661_1297049520331329_1042625442_n

Velbekomme!

17965175_1297048883664726_1608531466_n17918486_1297048560331425_767629908_n

God Påske