Spekemat er midtsommer-mat, uten tvil. Det blir nok servert mange fat med fenalår, spekeskinke og annet godt i disse tider. Og en slik speke-tallerken kan jo blir riktig så lekker og fristende, med rett tilbehør. Vi har laget vår versjon med masse frukt og godt. Spekemat smaker godt om sommeren, det salte og det søte sammen er himmelsk, og absolutt kjærestemat spør du meg. Lett å lage er det også, man må ikke lage potetsalaten selv, litt eggerøre en ingen sak, og så har man en herlig rett. Kos dere og god St. Hans.
Dette trenger dere:
spekeskinke
fenalår
reinsdyrpølse/morrpølse
melon – gjerne piel de Sapo eller honningmelon
jordbær
moreller
cherrytomater
paprika
kruspersille
flatbrød/lefser
egg
gressløk
potetsalat (ferdig eller laget selv)
Slik gjør dere:
Lag eggerøre av 6 egg (holder til 2-3 personer).
Del melon i 2, og ta ut innmaten. Lag ferdige oppskjærte biter oppi melonen, slik at man bare kan spise de rett fra melonskallet. Pynt med spekeskinke, jordbær og moreller.
Dander grønnsaker, jordbær, fenalår, spekepølse og annet tilbehør på tallerkenen, og server med eggerøre, potetsalat, flatbrød og lefser.
Nyt midtsommer og god mat sammen!
24/06/2017
Spekemat til midtsommer
Elisabeth spekemat Uncategorized 0 Comments
Spekemat er midtsommer-mat, uten tvil. Det blir nok servert mange fat med fenalår, spekeskinke og annet godt i disse tider. Og en slik speke-tallerken kan jo blir riktig så lekker og fristende, med rett tilbehør. Vi har laget vår versjon med masse frukt og godt. Spekemat smaker godt om sommeren, det salte og det søte sammen er himmelsk, og absolutt kjærestemat spør du meg. Lett å lage er det også, man må ikke lage potetsalaten selv, litt eggerøre en ingen sak, og så har man en herlig rett. Kos dere og god St. Hans.
Dette trenger dere:
spekeskinke
fenalår
reinsdyrpølse/morrpølse
melon – gjerne piel de Sapo eller honningmelon
jordbær
moreller
cherrytomater
paprika
kruspersille
flatbrød/lefser
egg
gressløk
potetsalat (ferdig eller laget selv)
Slik gjør dere:
Lag eggerøre av 6 egg (holder til 2-3 personer).
Del melon i 2, og ta ut innmaten. Lag ferdige oppskjærte biter oppi melonen, slik at man bare kan spise de rett fra melonskallet. Pynt med spekeskinke, jordbær og moreller.
Dander grønnsaker, jordbær, fenalår, spekepølse og annet tilbehør på tallerkenen, og server med eggerøre, potetsalat, flatbrød og lefser.
Nyt midtsommer og god mat sammen!