Spekemat er midtsommer-mat, uten tvil. Det blir nok servert mange fat med fenalår, spekeskinke og annet godt i disse tider. Og en slik speke-tallerken kan jo blir riktig så lekker og fristende, med rett tilbehør. Vi har laget vår versjon med masse frukt og godt. Spekemat smaker godt om sommeren, det salte og det søte sammen er himmelsk, og absolutt kjærestemat spør du meg. Lett å lage er det også, man må ikke lage potetsalaten selv, litt eggerøre en ingen sak, og så har man en herlig rett. Kos dere og god St. Hans.

19433731_1363727010330246_2058993453_n

Dette trenger dere:

spekeskinke

fenalår

reinsdyrpølse/morrpølse

melon – gjerne piel de Sapo eller honningmelon

jordbær

moreller

cherrytomater

paprika

kruspersille

flatbrød/lefser

egg

gressløk

potetsalat (ferdig eller laget selv)

19433561_1363726413663639_633090038_n

Slik gjør dere: 

Lag eggerøre av 6 egg (holder til 2-3 personer).

Del melon i 2, og ta ut innmaten. Lag ferdige oppskjærte biter oppi melonen, slik at man bare kan spise de rett fra melonskallet. Pynt med spekeskinke, jordbær og moreller.

Dander grønnsaker, jordbær, fenalår, spekepølse og annet tilbehør på tallerkenen, og server med eggerøre, potetsalat, flatbrød og lefser.

Nyt midtsommer og god mat sammen!

19433514_1363733536996260_1395762511_n