Etter noen dager på hytta på Vegglifjell, var det tid for en bærpai med fjellets skatter. Vi har vært på multe-tur i myra og blåbæra vokser like utenfor hytteveggen. En pai med bær, smaker av skog og sommer, og er en frisk og herlig dessert, kake til kaffen. Vi brukte melblandingen fra det glutenfrie verkstedet. Enkelt og veldig godt – og glutenfritt selvsagt. Kjærestekokken stønnet av fryd, akkurat som han gjorde her om dagen, da jeg kokte rabarbra-grøt til ham.

Dette trenger dere:

1 pose med paideig fra det glutenfrie verkstedet

1 dl sukker

1 egg

6-8 ss vann

80 g margarin (soft blå uten for allergikere)

250 gram multer

1 kopp med blåbær

Slik gjør dere:

Følg avisingen på pakken. Vi brukte sukker isteden for melis, det funker bra. Bruk ca. halvparten av sukkeret i deigen, og resten på bæra. Spar litt av deigen og smuldre den over bæra, så dere får en «crunchy» topping. Server med litt pisket krem eller vaniljeis. Soyafløte til pisking kan brukes ved allergi.

Nytes med andakt og følelse, mens dere tenker på multeturen, naturen, skogen og fjellet.

Foto: Svein Raste