And er julemat for oss, og nå nærmer det seg jul igjen, så vi må ta fra andebrystene og lage noe godt av dem. Denne gangen prøvde vi oss på litt nytt tilbehør. Karamellisert rødløk med et hint av kanel, smaker godt til and og julemat.

And får en sprø svor på toppen, og blir derfor nesten litt som ribba. Men kjøttet smaker deilig og mørt og skal være lett rosa inni. Bare å nyte smaken av jul nå i førjulstida, og ta vare på hverandre og ikke stresse for mye. Svarte fredager og annet mas, kan vi la gå og heller fokusere på å skape god stemning hjemme, med god mat og tid til hverandre. Jul blir det uansett.

        

Dette trenger dere (4 personer):

2 andebryst

5 rødløk

1 kanelstang

litt hvitvin/rødvin

1 ss sukker

Rødkål

3 epler

1-2 ss sukker

rosenkål

Båtpoteter (stekte i ovn)

sjysaus fra stekingen

Slik gjør dere: 

La andebrystene bli romtemperert før steking. Rut svoren og krydre med salt og pepper. Stekes i stekekepanna med svor/skinnsiden ned, så denne blir litt brunet. Ha andebrystene over i en ildfast form. Del epler i båter og legg i forma sammen med kjøttet. Ha gjerne surkål til, denne kan også varmes i ovnen med kjøttet. La kjøttet steke på ca. 180 grader i ca. 12. minutter. Ta ut kjøttet og la det hvile minst 10 minutter, før det skjæres i fine skiver. Imens kjøttet er i ovnen, kan du skjære rødløk i skiver og brune i stekepanna. Strø sukker over rødløken, så den blir karamellisert, så har du over vin og kanelstang, og lar løken surre til den er mør. Server alt med kokte poteter og rosenkål. Lag gjerne en appelsinsaus til (oppskrift på bloggen under and), eller bruk sjyen som saus.

Vel bekomme!

Foto: Svein Raste