Litt spicy mat er også godt om vinteren og før jul. Vi kan fort bli litt lei julemat og tradisjonell mat, og da er det deilig å ta turen til Italia, Spania, Østen osv. Og nå som kulda setter inn, er det godt med varme retter, som får opp heten i oss. Denne retten er nok litt spansk/italiensk inspirert. Chorizo-pølse er sterk, og setter en spicy smak på tomatsausen. Kyllingen blir utrolig saftig og god når den ovnsbakes i tomatsaus. En varmende og pirrende rett, som passer både til hverdag og fest.

Dette trenger dere: 

4 kyllingfileter

ca. 200 g chorizo, hel pølse

2 røde smakspaprika i skiver

4 fedd hvitløk

6-8 små løk/sjalottløk

1 pakke med hermetiske tomater (ikke boks, men pakke)

1 terning med kyllingbuljong

litt hvitvinseddik

litt sukker

1 ss tørket oregano

salt og papper

 evt. litt frisk oregano til pynt

Ris eller pastaskruer/båndspagetti

Slik gjør dere:

Del kyllingfiletene i store stykker (ca. 4 biter). Stek disse i olje og krydre med salt og pepper. Legg de stekte kyllingbitene på en tallerken, så du kan bruke stekepanna videre. Del paprika, løk, finhakk hvitløk og del chorizopølse i biter/skiver. Ha olje i panna og stek løk og hvitløk, og la det surre litt, før du har i paprika og chorizo. La alt surre sammen, så smakene fordeles. Ha over tomater, smak til med krydder, sukker og hvitvinseddik. Ha kyllingen og innholdet i stekepanna over i en ildfast form, og la det ovnsbake på 225 grader i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Kok pasta eller ris, ha litt frisk oregano over før servering og nyt en hor og spicy rett som varmer langt inn i sjela.

Foto: Svein Raste