I sommer har jeg vært på ferie med datteren min, og familien min, mens Svein har vært på hytta, på fisketurer med kamerater, og gått turer i fjellet. Vi har litt forskjellig interesser og prioriteringer vi må ta hensyn til i forholdet vårt, men det ordner seg. Og avstand skaper savn, og når vi så hverandre igjen etter ca. tre uker, ble vi som nyforelska, og det er jo helt herlig. Svein fikk masse fisk i sommer og jeg har spist masse fersk fisk på ferie. Og han hadde tatt vare på en stor, fin fjellørret, som vi skulle kose oss med sammen, da jeg kom til fjells. Fisken var på ca. 1,5 kilo, så den var for stor til å stekes i stekepanna. Så her får dere oppskriften på ovnsbakt fjellørret.

Dette trenger dere:

Fjellørret 1-2 kg

gressløk

2 vårløk

2 gulrøtter

smør

salt og pepper

poteter

rømme

Agurksalat:

1/2 agurk

1 dl eddik 7%

1 dl vann

1 ss sukker

salt og pepper

Slik gjør dere: 

Sett stekeovnen på 230 grader. Vask fisken godt inni, for å få bort blodrester. Salte og pepre fisken innvendig og på utsiden. Hakk gulrøtter, vårløk og gressløk, og fyll inn i buken på fisken. Ha i 2-3 ss med smør/melange og legg inni fiskebuken. Pakk fisken inn i folie, og legg den i en ildfast form, og stek den i 15 minutter på 230 grader. Så senker du temperaturen og steker fisken videre på 180 i ca. 30 minutter. Veier fisken mer enn 1,5 kilo, må du legge til tid.

Vask agurken og bruk en ostehøvel til å skjære tynne, fine skiver agurk. Ha agurken i en skål. Bruk et desilitermål, og bland eddik, vann, sukker, og smak til med salt og pepper. Hell laken over agurken og la stå litt før servering (ca.30 min).

Kok poteter. Ta fisken ut når den er ferdig, la den hvile i 5-10 minutter, og server med tilbehøret. Gulrøtter og vårløk, blir herlig når det stekes med fisken. Nyt en god hvitvin til fisken. Denne gangen hadde jeg tatt med en lokal vin fra Lanzarote, som passer perfekt til fisk. Tørr hvitvin er godt til sjømat.

Vel bekomme!

Foto: Svein Raste