Kjekjøtt er absolutt sommermat, og dette herlige lyse kjøttet, smaker godt med lett tilbehør som salat, og stuede nypoteter med dill. Med en god marinade av olje, hvitløk, honning og chili, får kjøttet en litt spicy og søtlig smak, noe vi synes passet godt. Lag retten i god tid, og la kjøttet langsteke på lav temperatur. Imens kan dere kose dere på terrassen eller ute i hagen, ta et glass rosévin og nyte sommeren og hverandre.

Dette trenger dere:

1 kjebog (2 pers de er ikke så store)

Marinade:

2 ss honning

1 ss olje

1/4 chili

2-3 fedd hvitløk

I ildfast form:

2 gulrøtter

1 gul løk

Stuede poteter:

2 ss margarin/smør (blå melange ved allergi)

2 hvtemel/glutenfri lys melblanding

3-4 del melk/mandelmelk ved allergi

salt/pepper

8 nypoteter

frisk dill

Salat:

Isbergssalat

paprika

mango

slik gjør dere:

Lag marinaden av honning (smelt i vannbad), olje, finhakket chili og hvitløk og smør inn kjekjøttet med denne. La kjøttet ligge framme og bli romtemperert ca. en time. Grovhakk løk og gulrøtter og ha i ildfast form. Legg kjeet over og stek kjekjøttet på 120 grader i ca. 3 timer – bruk steketermometer – det skal vise 65 grader når kjøttet er ferdig. La hvile i min 15 min. før det skjæres opp i fine skiver.

Kok poteter,  skrell dem og la dem avkjøles litt før de deles i terninger. Bruk en kjele og smelt smør/margarin, ha i melet og rør inn til en jevn røre. Spe med 1/3 av melken, og rør godt til det koker opp, spe med mer melk, og slik gjør du til den hvite sausen er passe tykk. Smak til med salt og pepper og finhakket dill og vend inn potetbiter.

Server kjeet med en enkel, frisk salat med mango og paprika, og nyt en lett, god rødvin, eller hvitvin til måltidet.

Vel bekomme!