Foto: Svein Raste

Når man skal på tur, gjelder det å være godt forberedt! Jeg er så heldig å ha en kjæreste som i hele sitt liv har vært en friluftsmann. Så han er alltid beredt! Og det er ingen dårlig egenskap….Så når vi skal på tur, enten det er en kort tur, en dagstur eller overnatting ute i telt, så har han full oversikt over hva som trengs. Og han planlegger turen i god tid, pakker sekken, sjekker vær og føreforhold og tar med det som trengs, for at turopplevelsen skal bli god. Noe som er svært viktig, slik at man får en positiv opplevelse og får lyst til å gjenta aktiviteten. Og når man har med damer på tur ut i villmarka,,,da gjelder det å legge til rette, for ikke alle damer er like glad i å ha det ukomfortabelt, og jeg er en av dem…Så kjæresten min har sitt fulle hyre med å ta hensyn til mine kvinnelige nykker, slik at jeg koser meg og får en fin tur. Igjen handler det om å gi og ta, om å være der for hverandre og gjøre øyeblikkene gode sammen.

Til dere har vi laget en liste over ting man bør ha med seg på en tur på over 5 timer eller overnatting:

  1. En god ryggsekk – en til hver – alle må bære
  2. Vanntett pose til kjøkken-utstyret
  3. Primus
  4. kjele
  5. stekepanne
  6. kniv
  7. bestikk
  8. kopper
  9. tallerkener
  10. sitteunderlag/teppe
  11. fyrstikker
  12. smør, salt og pepper
  13. mat som er enkelt å tilberede ute – gjerne halvveis forberedt
  14. Termos med vann
  15. lue, votter (høst og vinter), ekstra fleece/jakke
  16. kart
  17. plaster
  18. dorull/tørkepapir
  19. tørt tøy/skiftetøy – sokker
  20. spade (om vinteren)
  21. pulk om vinteren – med reinsdyrskinn
  22. godt fottøy, fjellstøvler/goretex og skalljakke
  23. Til overnatting; et telt som et lett og tar lite plass i sekken, liggeunderlag og soveposer

Og når man skal lage enkel turmat – kan det for eksempel være en finnebiffgryte:

1 pose tint finnebiff

matfølte/soyafølte

margarin

rosenkål

tyttebærsyltetøy

ferdig kokte poteter eller ris

Slik gjør dere:

Fres kjøttet i margarin i stekepanna over primusen. Hell over fløte når kjøttet er stekt og la det koke inn, bli tykk saus.

Kok rosenkål i en kjele over primusen og server på turtallerkener med ris eller poteter og tyttebær.

mobil høst 2015 høstfarger 215

God tur fra kjæresteparet!!!