En god kjøttsuppe blir aldri feil. Dette er norsk tradisjonsmat og en god rett nå som vinteren er her. Her på Østlandet fikk vi årets første snøfall i morges, og utenfor vinduet mitt er det hvitt på bakken. Så dette er en perfekt dag å lage en varm, næringsrik suppe på. Selv om det tar tid å koke kjøtt, er resten såre enkelt. Og man kan lage retten på forhånd, f.eks. kvelden før, så er middagen klar til neste dag. Dette er mat som både barn og voksne liker. Mat med næring og kjærlighet. Mat sånn som våre mødre og bestemødre laget. Mat som samler familien rundt gryta.
Dette trenger dere:
1,5-2 kg storfekjøtt, høyrygg eller flatbiff
1 løk
1/2 purreløk
Litt sellerirot
Litt Persillerot
2 gulrøtter
5-6 pepperkorn
2 ss salt
2 laurbærblad
ca. 2-3 liter vann, må dekke kjøttet godt
Legg kjøtt og kraftbein i en stor kasserolle med pepper, laurbær og salt. Hell over vann og kok opp. Skum av avfallsstoffene fra kjøttet som dannes i starten av kokingen. La kjøttet koke til det begynner å løsne fra beina, ca. 1,5 time. Kok deretter grønnsakene i 15 minutter. Del opp det kokte kjøttet i biter, og ha det sammen med grønnsakene tilbake i kjøttkraften. Server med flatbrød til.
Foto: Svein Raste
En varmende rett denne første dagen med snø…
16/11/2015
Kjøttsuppe
Elisabeth oksekjøtt, suppe hovedrett, Oppskrifter 0 Comments
En god kjøttsuppe blir aldri feil. Dette er norsk tradisjonsmat og en god rett nå som vinteren er her. Her på Østlandet fikk vi årets første snøfall i morges, og utenfor vinduet mitt er det hvitt på bakken. Så dette er en perfekt dag å lage en varm, næringsrik suppe på. Selv om det tar tid å koke kjøtt, er resten såre enkelt. Og man kan lage retten på forhånd, f.eks. kvelden før, så er middagen klar til neste dag. Dette er mat som både barn og voksne liker. Mat med næring og kjærlighet. Mat sånn som våre mødre og bestemødre laget. Mat som samler familien rundt gryta.
Dette trenger dere:
1,5-2 kg storfekjøtt, høyrygg eller flatbiff
1 løk
1/2 purreløk
Litt sellerirot
Litt Persillerot
2 gulrøtter
5-6 pepperkorn
2 ss salt
2 laurbærblad
ca. 2-3 liter vann, må dekke kjøttet godt
Legg kjøtt og kraftbein i en stor kasserolle med pepper, laurbær og salt. Hell over vann og kok opp. Skum av avfallsstoffene fra kjøttet som dannes i starten av kokingen. La kjøttet koke til det begynner å løsne fra beina, ca. 1,5 time. Kok deretter grønnsakene i 15 minutter. Del opp det kokte kjøttet i biter, og ha det sammen med grønnsakene tilbake i kjøttkraften. Server med flatbrød til.
Foto: Svein Raste
En varmende rett denne første dagen med snø…