Reinsdyrsteik er deilig søndagsmiddag med familien, i førjulstiden eller i romjula når den kommer. Enkelt å lage, magert og godt. Nydelig, smakfullt og mørt kjøtt, som alle liker. Framover blir det mye julemat, så vi trenger noen avbrekk med magrere mat innimellom slaga, for å balansere livvidden og magen. Sausen av kraften fra kjøttet, smaker av einebær, grønnsaker og kan eventuelt smakes til med litt portvin eller rødvin, som kokes inn. Mmmmm, bare å nyte naturens fine smaker, viltkjøtt blir aldri feil.
Dette trenger dere:
1 reinsdyrsteik
2 regnbuegulrøtter
1 persillerot
1 pastinakk
1/2 sellerirot
4 sjalottløk
rosenkål
syltede pærer (se tilbehør blogg)
ripsgele
poteter
soyafløte/matfløte
salt, pepper, einebær
Slik gjør dere:
Krydre steika med salt, pepper og knuste einebær og la den ligge i romtemperatur i god tid før steking. Brun steika litt i stekepanna først, og ha den over i en ildfast form på en seng av gulrøtter, sjalottløk og andre rotgrønnsaker, som deles i staver. Stek til den får en kjernetemperatur på ca. 68-70 grader i ovnen på ca. 125 grader (tar 1 1/2-2 timer). Imens koker dere poteter og rosenkål. La steika hvile 5-10 minutter før den skjæres i. Brun resten av grønnsakene i stekepanna, og pynt fatet med fine skiver av steik, grønnsaker, syltede pærer med ripsgele. Lag saus av kraften fra steika og jevn med fløte og evt. maisena. Sausen kan evt. tilsettes litt brunost, ripsgele, krydres med salt og pepper. Dette er søndagsmiddag som smaker i hele vinterhalvåret! Magert og godt, og en avveksling fra fet julemat.
22/11/2015
Reinsdyrsteik med rosenkål og syltede pærer
Elisabeth vilt hovedrett 0 Comments
Reinsdyrsteik er deilig søndagsmiddag med familien, i førjulstiden eller i romjula når den kommer. Enkelt å lage, magert og godt. Nydelig, smakfullt og mørt kjøtt, som alle liker. Framover blir det mye julemat, så vi trenger noen avbrekk med magrere mat innimellom slaga, for å balansere livvidden og magen. Sausen av kraften fra kjøttet, smaker av einebær, grønnsaker og kan eventuelt smakes til med litt portvin eller rødvin, som kokes inn. Mmmmm, bare å nyte naturens fine smaker, viltkjøtt blir aldri feil.
Dette trenger dere:
1 reinsdyrsteik
2 regnbuegulrøtter
1 persillerot
1 pastinakk
1/2 sellerirot
4 sjalottløk
rosenkål
syltede pærer (se tilbehør blogg)
ripsgele
poteter
soyafløte/matfløte
salt, pepper, einebær
Slik gjør dere:
Krydre steika med salt, pepper og knuste einebær og la den ligge i romtemperatur i god tid før steking. Brun steika litt i stekepanna først, og ha den over i en ildfast form på en seng av gulrøtter, sjalottløk og andre rotgrønnsaker, som deles i staver. Stek til den får en kjernetemperatur på ca. 68-70 grader i ovnen på ca. 125 grader (tar 1 1/2-2 timer). Imens koker dere poteter og rosenkål. La steika hvile 5-10 minutter før den skjæres i. Brun resten av grønnsakene i stekepanna, og pynt fatet med fine skiver av steik, grønnsaker, syltede pærer med ripsgele. Lag saus av kraften fra steika og jevn med fløte og evt. maisena. Sausen kan evt. tilsettes litt brunost, ripsgele, krydres med salt og pepper. Dette er søndagsmiddag som smaker i hele vinterhalvåret! Magert og godt, og en avveksling fra fet julemat.