Et fristende, rødt jordbær, dyppet i mørk sjokolade (afrodisiakum) og dekket med et fint lag av kokos, er virkelig lekkert å servere til sin kjære,,,som en dessert, som en appetittvekker (kan vekke så mangt), eller til kveldskosen, sammen med et lite glass hvitvin, champagne eller et glass likør. Uansett – det er duket for kos, øyne som flørter, herlig smak og tanker som vandrer og sanser som vekkes til live…
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 pakke friske jordbær med hams
1 pakke mørk sjokolade, gjerne Plamil (uten melk ved allergi)
1 ss cocosa olje
1 dl kokosmasse
Slik gjør dere:
- Smelt sjokoladen på forsiktig varme, laveste temperatur sammen med 1 ss cocosa
- Ha smeltet sjokolade over i en bolle, ha bollen i et varmt vannbad, så sjokoladen ikke stivner
- Dypp jordbærene i sjokoladen, la det renne av litt, la det stivne litt i luften
- Dypp jordbæret med sjokoladesaus så i kokos, og legg på bakepapir
- Sett i kjøleskap så sjokoladen stivner helt
Nyt, nyt, nyt,,,hverandre og sjokoladejordbærene med kokos!
Vanskelighetsgrad: lett-middels
Tid: 30-45 minutter (inkl. tid i kjøleskap)
12/05/2016
Jordbær dyppet i sjokolade og kokos
Elisabeth dessert, jordbær, sjokolade Uncategorized 0 Comments
Et fristende, rødt jordbær, dyppet i mørk sjokolade (afrodisiakum) og dekket med et fint lag av kokos, er virkelig lekkert å servere til sin kjære,,,som en dessert, som en appetittvekker (kan vekke så mangt), eller til kveldskosen, sammen med et lite glass hvitvin, champagne eller et glass likør. Uansett – det er duket for kos, øyne som flørter, herlig smak og tanker som vandrer og sanser som vekkes til live…
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 pakke friske jordbær med hams
1 pakke mørk sjokolade, gjerne Plamil (uten melk ved allergi)
1 ss cocosa olje
1 dl kokosmasse
Slik gjør dere:
Nyt, nyt, nyt,,,hverandre og sjokoladejordbærene med kokos!
Vanskelighetsgrad: lett-middels
Tid: 30-45 minutter (inkl. tid i kjøleskap)