Sommer-mat kan være så mangt. Og vi liker å prøve nye retter og fornye oss litt. Så da vi kom over en oppskrift på en alt-i-ett gryte med pasta og sjømat, da var vi klare for å teste det ut! Det å lage alt i en kjele gjør det enkelt, samtidig som alle smakene virkelig får godgjort seg. Tomatene, oliven og kraften fra skalldyr skaper en nydelig kraft. Dette smakte absolutt herlig – prøv det selv. En fantastisk god rett til helgen – enten for kjærester alene, eller til en vennefest. God helg.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 nett blåskjell
500 g reker
1 gul løk
3 hvitløksfedd
1/2 chili
1 eske cherrytomater
1 glass sorte oliven
1 pakke spagetti (340g) glutenfri v/allergi
1 potte basilikum
1 ts salt
3 ss olivenolje
1-1 1/4 liter vann
2 dl hvitvin
1 dl matfløte/soyamatfløte
pepper
Slik gjør dere:
- rens reker (frosne eller ferske)
- vask blåskjell og fjern åpne skjell
- skrell og kutt løk, og hvitløk, finhakk chili
- ha olivenolje i varm gryte, og fres dette noen minutter
- hell på vann og vin
- ha i oliven, tomater, spagetti og basilikum (spar litt til pynt)
- la det koke under omrøring til pastaen er al dente
- tilsett blåskjellene etter halvgått koketid (ca. 5 min) og la de dampe med under lokk til de åpner seg og gir smak til sausen
- tilsett fløte og jevn sausen
- ha over reker like før servering og kvernet pepper
- pynt med basilikum
- retten smaker godt med litt brød, nan-brød, rundstykker e.l.
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: ca. 45 minutter
Vintips: rosévin – Domaine Montrose 2015 – litt tørr, crispy, fruktig som passer godt til skalldyr.
Bon apetit!!!
Foto: Svein Raste
10/06/2016
Skalldyrgryte med kremet pastasaus
Elisabeth gryterett, skalldyr hovedrett 0 Comments
Sommer-mat kan være så mangt. Og vi liker å prøve nye retter og fornye oss litt. Så da vi kom over en oppskrift på en alt-i-ett gryte med pasta og sjømat, da var vi klare for å teste det ut! Det å lage alt i en kjele gjør det enkelt, samtidig som alle smakene virkelig får godgjort seg. Tomatene, oliven og kraften fra skalldyr skaper en nydelig kraft. Dette smakte absolutt herlig – prøv det selv. En fantastisk god rett til helgen – enten for kjærester alene, eller til en vennefest. God helg.
Foto: Svein Raste
Dette trenger dere:
1 nett blåskjell
500 g reker
1 gul løk
3 hvitløksfedd
1/2 chili
1 eske cherrytomater
1 glass sorte oliven
1 pakke spagetti (340g) glutenfri v/allergi
1 potte basilikum
1 ts salt
3 ss olivenolje
1-1 1/4 liter vann
2 dl hvitvin
1 dl matfløte/soyamatfløte
pepper
Slik gjør dere:
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: ca. 45 minutter
Vintips: rosévin – Domaine Montrose 2015 – litt tørr, crispy, fruktig som passer godt til skalldyr.
Bon apetit!!!
Foto: Svein Raste