Grillsesongen er definitivt her, og vi liker absolutt og lage mat utendørs, og ikke minst å sitte ute og spise. Det gir en følelse av ferie og sommer – ikke sant? Vi elsker sommeren, å være utendørs gir energi og påfyll og sola er viktig, for helsen og trivselen vår. Maten er en del av det, og den skal vi alltid ta vare på. Grillspyd er en favoritt her i familien, og kan lages på mange måter. Den beste marinaden lager dere selv, litt på slump blir ofte helt supert. Kylling trenger litt marinade, for å bli saftig og mør. Nyt smakene fra honning, koriander, soya, hvitløk, chili, ingefær ja, alle de herlig krydderiene vi omgir oss med – som spicer opp hverdagen og livet. Bra for kjærlighetslivet, og bra for helsa er det også.
Dette trenger dere (4 pers):
4-6 kyllingfileter
1-2 rødløk
grillspyd
Marinade:
3 ss soyasaus
3 ss honning
1 ss olje
2 hvitløksfedd, presset
1/2 chili
1/2 lime
frisk ingefær
frisk Koriander
Slik gjør dere:
Lag marinaden i en arbeidsbolle. Bland alt sammen, la honningen smelte i vannbad hvis den er hard, press hvitløk og riv ingefær på råkostjern, så alt blandes godt, hakk koriander og bland inn i marinaden.
Skjær kyllingen i fine biter (litt firkantet). Ha kyllingbitene over i marinaden og bland inn. La det trekke inn i ca. 30 minutter.
Tre biten på grillspyd. Bruk gjerne litt rødløk imellom kyllingbitene (skjæres i båter). Forvarm grillen, enten du bruker kull, gass eller elektrisk, og stek spydene på god varme, til de er skikkelig gjennomstekt. Det tar litt tid, for når bitene sitter tett på spydet, må du sørge for at du blir gjennomstekt. Kylling skal være gjennomstekt.
Server med ris, salat, nan-brød eller annet ønskelig tilbehør og nyt sommer og grillsesong.
Foto: Svein Raste
23/06/2017
Marinerte grillspyd med orientalsk vri
Elisabeth grillmat, kylling hovedrett 0 Comments
Grillsesongen er definitivt her, og vi liker absolutt og lage mat utendørs, og ikke minst å sitte ute og spise. Det gir en følelse av ferie og sommer – ikke sant? Vi elsker sommeren, å være utendørs gir energi og påfyll og sola er viktig, for helsen og trivselen vår. Maten er en del av det, og den skal vi alltid ta vare på. Grillspyd er en favoritt her i familien, og kan lages på mange måter. Den beste marinaden lager dere selv, litt på slump blir ofte helt supert. Kylling trenger litt marinade, for å bli saftig og mør. Nyt smakene fra honning, koriander, soya, hvitløk, chili, ingefær ja, alle de herlig krydderiene vi omgir oss med – som spicer opp hverdagen og livet. Bra for kjærlighetslivet, og bra for helsa er det også.
Dette trenger dere (4 pers):
4-6 kyllingfileter
1-2 rødløk
grillspyd
Marinade:
3 ss soyasaus
3 ss honning
1 ss olje
2 hvitløksfedd, presset
1/2 chili
1/2 lime
frisk ingefær
frisk Koriander
Slik gjør dere:
Lag marinaden i en arbeidsbolle. Bland alt sammen, la honningen smelte i vannbad hvis den er hard, press hvitløk og riv ingefær på råkostjern, så alt blandes godt, hakk koriander og bland inn i marinaden.
Skjær kyllingen i fine biter (litt firkantet). Ha kyllingbitene over i marinaden og bland inn. La det trekke inn i ca. 30 minutter.
Tre biten på grillspyd. Bruk gjerne litt rødløk imellom kyllingbitene (skjæres i båter). Forvarm grillen, enten du bruker kull, gass eller elektrisk, og stek spydene på god varme, til de er skikkelig gjennomstekt. Det tar litt tid, for når bitene sitter tett på spydet, må du sørge for at du blir gjennomstekt. Kylling skal være gjennomstekt.
Server med ris, salat, nan-brød eller annet ønskelig tilbehør og nyt sommer og grillsesong.
Foto: Svein Raste