Litt spicy mat er også godt om vinteren og før jul. Vi kan fort bli litt lei julemat og tradisjonell mat, og da er det deilig å ta turen til Italia, Spania, Østen osv. Og nå som kulda setter inn, er det godt med varme retter, som får opp heten i oss. Denne retten er nok litt spansk/italiensk inspirert. Chorizo-pølse er sterk, og setter en spicy smak på tomatsausen. Kyllingen blir utrolig saftig og god når den ovnsbakes i tomatsaus. En varmende og pirrende rett, som passer både til hverdag og fest.
Dette trenger dere:
4 kyllingfileter
ca. 200 g chorizo, hel pølse
2 røde smakspaprika i skiver
4 fedd hvitløk
6-8 små løk/sjalottløk
1 pakke med hermetiske tomater (ikke boks, men pakke)
1 terning med kyllingbuljong
litt hvitvinseddik
litt sukker
1 ss tørket oregano
salt og papper
evt. litt frisk oregano til pynt
Ris eller pastaskruer/båndspagetti
Slik gjør dere:
Del kyllingfiletene i store stykker (ca. 4 biter). Stek disse i olje og krydre med salt og pepper. Legg de stekte kyllingbitene på en tallerken, så du kan bruke stekepanna videre. Del paprika, løk, finhakk hvitløk og del chorizopølse i biter/skiver. Ha olje i panna og stek løk og hvitløk, og la det surre litt, før du har i paprika og chorizo. La alt surre sammen, så smakene fordeles. Ha over tomater, smak til med krydder, sukker og hvitvinseddik. Ha kyllingen og innholdet i stekepanna over i en ildfast form, og la det ovnsbake på 225 grader i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Kok pasta eller ris, ha litt frisk oregano over før servering og nyt en hor og spicy rett som varmer langt inn i sjela.
Foto: Svein Raste
01/12/2017
Ovnsbakt kylling i tomatsaus med chorizo og oregano
Elisabeth kylling hovedrett, Uncategorized 0 Comments
Litt spicy mat er også godt om vinteren og før jul. Vi kan fort bli litt lei julemat og tradisjonell mat, og da er det deilig å ta turen til Italia, Spania, Østen osv. Og nå som kulda setter inn, er det godt med varme retter, som får opp heten i oss. Denne retten er nok litt spansk/italiensk inspirert. Chorizo-pølse er sterk, og setter en spicy smak på tomatsausen. Kyllingen blir utrolig saftig og god når den ovnsbakes i tomatsaus. En varmende og pirrende rett, som passer både til hverdag og fest.
Dette trenger dere:
4 kyllingfileter
ca. 200 g chorizo, hel pølse
2 røde smakspaprika i skiver
4 fedd hvitløk
6-8 små løk/sjalottløk
1 pakke med hermetiske tomater (ikke boks, men pakke)
1 terning med kyllingbuljong
litt hvitvinseddik
litt sukker
1 ss tørket oregano
salt og papper
evt. litt frisk oregano til pynt
Ris eller pastaskruer/båndspagetti
Slik gjør dere:
Del kyllingfiletene i store stykker (ca. 4 biter). Stek disse i olje og krydre med salt og pepper. Legg de stekte kyllingbitene på en tallerken, så du kan bruke stekepanna videre. Del paprika, løk, finhakk hvitløk og del chorizopølse i biter/skiver. Ha olje i panna og stek løk og hvitløk, og la det surre litt, før du har i paprika og chorizo. La alt surre sammen, så smakene fordeles. Ha over tomater, smak til med krydder, sukker og hvitvinseddik. Ha kyllingen og innholdet i stekepanna over i en ildfast form, og la det ovnsbake på 225 grader i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Kok pasta eller ris, ha litt frisk oregano over før servering og nyt en hor og spicy rett som varmer langt inn i sjela.
Foto: Svein Raste