Vi nordmenn drikker som regel gløgg til jul, og svenskene er fenomenalt glad i denne drikken, som har mange varianter. Selve drikken kan spores helt tilbake til Hippokrates tid 460-370 år f.kr. Tradisjonelt er det en drikk men vin og ulike krydder, som har blitt en juletradisjon etter hvert. Vi serverte gløgg til gode venner, som en velkomstdrink, før vi hadde årets pinnekjøttlag på hytta på Vegglifjell. Himmelske, varmende, gode smaker som alle likte. Og så ble vi jo litt i farta og, og stemningen var upåklagelig resten av kvelden.
Dette trenger dere:
2 flasker rødvin
1 ts kardemomme
10 stk. nellikspiker
2 stk. hel kanelstang
2 stk. finhakket tørka ingefær
5 stk. stjerneanis
300 g sukker
3 dl vodka/rom/konjak
1 pressa appelsin
2 ss honning
1 dl solbærsaft
1 dl eplejuice
rosiner
skolda mandler
tranebær
Slik gjør dere:
Kok opp solbærsaft og eplejuice, sammen med sukker og alt krydder. La dette stå og trekke i kjelen til dagen etter (på benken). Ha i rødvin og sprit og varm gløggen opp til 85 grader. Smak til med honning. Server gløggen i glass eller kopper med mandler, rosiner og tranebær.
Foto: Svein Raste
14/12/2017
Hjemmelaget julegløgg
Elisabeth julemat forrett 0 Comments
Vi nordmenn drikker som regel gløgg til jul, og svenskene er fenomenalt glad i denne drikken, som har mange varianter. Selve drikken kan spores helt tilbake til Hippokrates tid 460-370 år f.kr. Tradisjonelt er det en drikk men vin og ulike krydder, som har blitt en juletradisjon etter hvert. Vi serverte gløgg til gode venner, som en velkomstdrink, før vi hadde årets pinnekjøttlag på hytta på Vegglifjell. Himmelske, varmende, gode smaker som alle likte. Og så ble vi jo litt i farta og, og stemningen var upåklagelig resten av kvelden.
Dette trenger dere:
2 flasker rødvin
1 ts kardemomme
10 stk. nellikspiker
2 stk. hel kanelstang
2 stk. finhakket tørka ingefær
5 stk. stjerneanis
300 g sukker
3 dl vodka/rom/konjak
1 pressa appelsin
2 ss honning
1 dl solbærsaft
1 dl eplejuice
rosiner
skolda mandler
tranebær
Slik gjør dere:
Kok opp solbærsaft og eplejuice, sammen med sukker og alt krydder. La dette stå og trekke i kjelen til dagen etter (på benken). Ha i rødvin og sprit og varm gløggen opp til 85 grader. Smak til med honning. Server gløggen i glass eller kopper med mandler, rosiner og tranebær.
Foto: Svein Raste