Foto: Svein Raste

Bakt fiken! mmm livet er herlig, sier Svein når vi kommer til desserten…han elsker søtsaker! Fiken er en frukt som vokser i middelhavslandene og Brasil. Fiken fås kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger. Den inneholder mye kalium, som er bra for hjertet. Fiken er også bra for fordøyelsen, på grunn av høyt fiberinnhold og et enzym som hjelper fordøyelsen. Fiken passer godt til dessert, men prøv de gjerne sammen med spekemat og ost. Svein har en oppskrift på lager hvor han fyller en oksefilet med fiken,,,mmm,,,gled dere! I helgen som var laget vi en dessert, hvor vi bakte fiken i ovnen og gratinerte med Chevre-ost (eller tofu-mozarella), hasselnøtter og honning! Himmelske smaker sammen! Føltes som en rett tatt ut av Bibelhistorien… Fiken regnes som et afrodisiakum, på grunn av utseende, og det er lett å skjønne når man deler den i to og lar fantasien løpe…Smaken er mild og rund, litt søtlig og nøtteaktig og det myke fruktkjøttet nesten smelter i munnen…

Foto: Svein Raste

4 personer:

4 stk. ferske fiken
100g Chevre/tofu mozarella
150 gr. valnøtter
4 ss flytende honning

Foto: Svein Raste

Skjær et dypt kryss i fikenene uten at de deler seg. Legg en ostebit i midten, stør hakkede nøtter og ha over honningen. Bakes i små ildfaste former i ovn på 200 grader i ca. 10 min. til osten smelter.

Tallerkenen er pyntet med plomme og kaktusfrukt i biter, samt en kule med Tofu sjokoladeis…En nydelig rett lørdag kveld, eller når regnet øser ned og når du har lyst på noe lunt etter måltidet, før du finner armkroken til din kjære.

Tenn stearinlys og smak på en guddommelig dessert!

Foto: Svein Raste
 
«Og den visnende blomst på dets vakre prydelse, som er på den fruktbare dalens hode, skal bli som tidligfikenen før sommeren: Når iakttageren ser den, sluker han den mens den ennå er i hans hånd.» Jes. 28.4
Nyt fikendesserten og hverandre!!!
God helg…