Foto: Svein Raste

Solen skinner virkelig om dagen, så hvorfor ikke tilbringe tid utendørs? Vinteren har vært lang, og vi lengter etter varmen og solstrålene. Når været er bra, bruker vi mindre tid inne på kjøkkenet. Dere lesere skrev at spekemat var en favoritt nå som våren og sommeren kommer, så her kommer en liten rett hvor spekemat kan være ingrediens. Lefser kan fylles med så mangt og smaker godt på tur, eller ute på terrassen, og i hagen. Her har vi brukt både spekeskinke og laks/ørret. Samt smøreost, for eksempel Philadelphia, eller for de som har allergi, tofutti creamy smooth med urter. Glutenfrie lefser fås kjøpt ferdig i butikken, så her er det bare å smøre og rulle, skjære opp i fine serveringsklare biter og smake! Det salte sammen med den myke osten, og lefsa, som er både søt og rund i smaken, blir ikke feil! Og har dere tilgang til fjellet, marka, eller sjøen, så pakk sekken og gå på tur sammen. Svein er en super kjæreste på denne måten, for han er vant til å  gå på tur og er alltid godt forberedt. I sekken har han bestandig det som trengs og litt til…og han vet å passe på at kjæresten hans ikke mangler noe. Så til dere menn, vær menn på tur, og sørg for godt sitteunderlag, drikke, mat, utstyr til evt. båltenning, primus, vann og kjele. Maten smaker virkelig utendørs! Kjenn kroppen våkne til liv når sola steiker, gå hånd i hånd langs stien eller i fjellheimen, opplev at det grønnes, spirer og gror, og nyt hjemmelaget mat når dere tar en rast. 

Foto: Svein Raste

 

Til oppskriften trenger man:

Potetlefser/lomper
Røkt laks
Stranda skinke/spekeskinke
Smøreost – gjerne med krydder/urter/gressløk

Smør lefsene med et tynt lag ost, legg på laks/spekeskinke og rull sammen. Del i skiver og pakk ned i matboksen, server på en tretallerken eller rett fra fjøla! Ved siden av kan man selvsagt lage en salat og servere potetsalat til, så blir det et lite måltid.

Foto: Svein Raste
Jippi!!! Det er vår!!!