Foto: Svein Raste

Svein er ekspert på å lage gode salater med majones som basis. I dag skal vi presentere en krabbesalat på toast eller loff. Denne kan brukes som en forrett eller en mellomrett, og er et deilig lite måltid, før helgens hovedmåltider skal inntas senere på kvelden. Vi serverer retten sammen med et glass hvitvin, i glass fra selveste Kari Ulleberg, glassblåseren fra Drammen. Hun lager vakre glass, som er gode å bruke til vinsmaking og gir vinen en fin bouquet. I ettermiddag stod vi på kjøkkenet og laget denne enkle salaten sammen. Det ble en fin aktivitet, som roer ned energien etter uka, og som får oss i kjærestemodus og setter stemningen mellom oss, når vi ikke har sett hverandre på noen dager. Svein elsker å dandere maten, for så å ta lekre bilder av den, som dere sikkert har skjønt…og det er en fryd å se hvordan han gjør seg flid. Mat som blir lekkert presentert på et fat eller en tallerken, er innbydende og smaker virkelig nydelig! Enige? Og det er fint å se kjæresten sin gjøre noe han liker og trives med, å få dele opplevelsen med ha og lære mer om matlaging – det gleder meg og gjør meg glad. Så gjør hverandre glade og sett tonen for helgen allerede i kveld, og la helgen bli en helg i kjærlighetens tegn…

Dette trenger dere:

1 krabbeskjell m/fyll
5 ss majones
1/2 boks asparges
1/2 sjalottløk
1/2 paprika
dill
pepper
soyasaus
1/4 presset sitron
2-3 dråper Tabasco saus

Slik gjør dere:

Ha majonesen i en bolle. Bland inn krabbekjøttet, og litt aspargeskraft, finhakk løken og paprika og bland i. Smak til med pepper og cirka 1 ss soyasaus. Klipp opp frisk dill og bland inn. Press litt sitron over og noen dråper Tabasco. La blandingen stå kaldt en stund før servering. Ha krabbesalaten på små loffskiver eller toastskiver. Toast kan dere lage selv ved å steke loffskiver i ovnen med olivenolje og havsalt over, eller på samme måte i stekepanna eller kjøpe ferdige toast fra Sæthre kjeks.

Vi ønsker dere en god fredag!!!