Foto: Svein Raste

Og mens vi venter på sommeren, hvorfor ikke grille ute og spise inne mens regnet øser ned? Dere følgere skrev tidligere at dere ønsket oppskrifter til grilling. Og grilling er mer inn enn noensinne virker det som. På tv har vi programmer som Norges grillmester og butikkene bugner av grillmat på denne tiden av året. Vi synes grilling er enkelt og resultatet blir smakfullt og godt. Mulighetene er utallige, og grilling gir rom for bruk av mye deilige grønnsaker – både som tilbehør og i hovedretten.

Eldstemann i huset kom hjem med særdeles hyggelige resultater på standpunktkarakterene sine, etter 3 år på ungdomsskolen, så da var det ekstra stas og gjøre stas på han, på en helt vanlig torsdag. Svein hadde handlet en hel svin indrefilet, han hadde noen scampi i fryseren, og jeg hadde kjøleskapet fullt av friske grønnsaker. Jeg handler gjerne grønnsaker og frukt i en tyrkisk matbutikk i Drammen. Her har de et rikt utvalg, god kvalitet og utrolig hyggelige priser. Så med dette som utgangspunkt, samt en litt «juksesaus» fra uncle Bens (Karrivariant), ble det grillspyd til middag. Eller dere kan lage en karrisaus fra bunnen av, som vi også foreslår i oppskriften.

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

Svin indrefilet
scampi (rå)
paprika
tyrkisk squash/vanlig squash
fersk ananas
chili
hvitløk
olivenolje
sitron
salt og pepper
kokt ris
isbergsalat
paprika
Cherrytomater
grillpinner
karrisaus: epler, løk, melange, hønsebuljong, maisennamel, evt. ananaskraft.

Foto: Svein Raste

Slik gjør dere:

Skjær kjøttet opp i passe firkanter ha på pepper, mariner scampi i olje, hakket hvitløk og chili. Del grønnsaker og ananas opp i fine biter. Tre kjøtt, paprika, squash og ananas på spiddene, pensle med en blanding av olje, presset sitron, salt, pepper. Grill spiddene, snu de underveis, la spiddene hvile i folie ca. 5 minutter før servering. Stek da scampi raskt i stekepanna, 2-3 minutter, på begge sider. Lag en enkel salat, og varm karrisausen eller lag en fra bunnen – finhakk løk, del eplet i biter, smelt melange, la løk og epler bli mykt i fettet, ha i karri og buljong (enten kraft fra høne/kylling eller hønsebuljongterning og vann). Jevn sausen med maisennamel og smak til med salt/pepper og evt. litt ananaskraft. Server på en seng av ris, og nyt et spicy, smakfullt måltid.

Og mens dere tilbereder denne maten, med kjærlighet, med tilstedeværelse, med tanke på hvor den kommer fra, på hvordan grønnsakene har vokst i jorda, med solas energi og bondens omsorg, så prøv å la det sive inn en takknemmelighet, for måltidet vi kan nyte, og send en takk til alle de som har sørget for råvarene, en takk til dine kjære som har laget maten sammen med deg, og ta dere tid til å se hverandre ved matbordet, spis sakte og kjenn at dere blir passe mette. Pust ned i magen før dere begynner å spise, og kjenn forskjellen. Skru av tv-en og la måltidet bli en meditasjon.

Vi ønsker dere en fredelig og tilstedeværende fredag og helg!!! <3 <3 <3