Foto: Svein Raste

Sitter her fredag ettermiddag og skriver blogginnlegget for helgen. Kjæresten min, Svein, er dessverre på hytta, mens jeg er hjemme med barna mine. Savner han og kjærestematkosen vår. Men forrige helg var vi sammen og kokkelerte. Så mens jeg synes litt synd på meg selv, mimrer jeg tilbake til helgen som var og deler med dere en god matopplevelse med han jeg er glad i.

Tidligere har vi lovet å lage indrefilet med fiken, oppskriften var riktignok oksefillet fylt med fiken, men fikenene havnet ved siden av isteden, godt fulgt av andre smakfulle grønnsaker. Men smaken av fiken er den samme, og jeg lover, det er himmelsk ved siden av kjøtt! Når fiken blir oppvarmet, blir den kremaktig og kan smørers utover kjøttet, nam, nam. Fiken er som nevnt tidligere et afrodisiakum, og absolutt kjærestemat. En åpnet fiken får fantasien til å vandre.

Foto: Svein Raste

Men tilbake til kjøttet da dere,,,blir helt avsporet jeg,,,la kjøttet ligge framme da, IKKE stek det når det kommer rett fra kjøleskapet! Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet og stek det ferdig i ovnen på ca. 180 grader til det har en kjernetemperatur på ca. 62 grader, bruk steketermometer. Så må det HVILE før det skjæres opp i fine stykker. Vi brukte hel indrefilet.

Dette trenger dere:

Oksefillet 4-500 gram
4 fiken
Brokkoli
1 pose sukkererter
Cherrytomater
10 små sjalottløk
4 Amadinepoteter
havsalt
pepper
rødvin
balsamicoeddik
sukker

Så var det grønnsakene da,,,,disse sprøe, herlige lekkerbiskene, som har så flotte farger og er fulle av smak! Brokkoli og sukkererter blansjeres raskt i kokende vann, avkjøles, for å stanse kokeprosessen (da beholder de den fine grønne fargen). Små sjalottløk brunes i melange/olje, strø litt sukker over for å få den fine glansede overflaten til slutt. Fiken deles i to. Så legges alle grønnsakene, inkludert Cherrytomater i en ildfast form og bakes i ovnen, sammen med kjøttet ca. 15 minutter. Potetene er kokte amadinepoteter, som surres lett i olje og kvernet havsalt før de serveres. Også var det sausen: bruk stekesjyen, tilsett litt rødvin og kok det inn, evt. bruk litt balsamicoeddik, og vips, så har du en rødvinssjy, som smaker fortreffelig til kjøttet. Dander og server med en god rødvin til, Svein hadde valgt en vin fra Georgia (Mukuzani 2013). Det er visstnok et land med lange tradisjoner for vinproduksjon. Vinen var kraftig og dyprød, med smak av mørke frukter og rosiner. Mmmm, jeg lengter tilbake til en herlig stund med min kjære,,,å sitte overfor han ved bordet og ha god tid, nyte hver matbit, og de balanserte smakene, mens jeg innimellom tar en slurk av rødvinen, lar den flyte i munnen,  kjenner hvordan den myke væsken fordeles og smaker ulikt rundt på tungen, at vinen snerper lett mot slutten og har en behagelig ettersmak…og å kunne sende flørtende blikk i retning av mannen min, som kanskje får han til å lure på hva jeg har i tankene? Så til alle dere kjærestepar der ute, som ikke kan være sammen akkurat nå,,,husk alltid de fine stundene dere deler, tenk på alt det fine dere har opplevd sammen, og gled dere til neste gang dere sees. Det ligger lykke i å savne en man er glad i – bare man velger å se det slik. Eller som en klok person sa: If you know where to look, you may find happiness. GOD HELG!!!

Foto: Svein Raste
.