Foto: Svein Raste

Nå er det fredag og tid for litt kjærestekos. En liten forrett, mellomrett, koserett, er det vi presenterer i dag. Denne retten kan brukes til alt fra pålegg på brødskiva, til en lekker forrett, sånn som den er presenter her på det lekre bildet til Svein. Dette er også fin mat å ta med på piknik. Og når retten blir dandert slik, er den jo virkelig en appetittvekker! En lekker presentasjon av en rett, vekker sansene. Det får oss til å glede oss over maten som blir servert, og all glede delt spres, slik at den mangfoldiggjøres. Så når dere lager mat til hverandre, tenkt litt på hvordan den blir presentert. Gjør det med kjærlighet! Kjærlighet som deles, får ringvirkninger langt utover det vi kanskje forventer. Via maten kan vi gi menneskene rundt oss glede og oppmerksomhet. Dessuten er det jo litt gøy å få maten til å se så delikat ut! Eller hva synes dere? Så bruk helgen til å dele glede via maten – det blir aldri feil 🙂

Oppskrift:

1 boks tunfisk i olje
1/2 pose majones
1/2 boks asparges
1/2 sjalottløk
1/2 paprika
dill
pepper
soyasaus
1/4 presset sitron
2-3 dråper Tabasco saus

Ha tunfisken i en bolle og bland med majones. Hakk løk og paprika og bland i, del aspargesen i biter og bruk litt av kraften. Ha oppi finhakket dill, presset sitron, noen dråper soyasaus og Tabasco. Krydre med pepper og eventuelt et fedd presset hvitløk. Dander på tallerkenen, pynt med epleskiver og litt lekker, rødfarget rogn og noen Cherry-tomater.

Foto: Svein Raste

Hurra det er vår!!!!