Foto: Svein Raste

Ja, dere, regnet øser ned, men naturen trenger vann, sånn at alt kan spire og gro nå som det er vår. Imens får vi hygge oss innendørs og spise mat som varmer. Denne løksuppen er en hot variant, som Svein har i oppskriftssamlingen sin, fra han drev restaurant. Den er enkel å lage og smaker utrolig godt. Chili og hvitløk sammen med løk, skaper en fin, rund, sødmefylt smak, når ingrediensene får koke sammen en stund. Om du har mulighet, så bruk gjerne kraft du selv har kokt (hvis du lager vår franske kyllinggryte dagen i forveien, kan du koke kraft på kylling skroget), men ellers kan buljong benyttes. Så hvis kjæresten fryser og er uggen nå som regnet trommer på taket, lag en varmende suppe til henne eller han så blir de kanskje hete igjen. Og som sagt tidligere – Chili er et afrodisiakum, så med denne suppen til kveldskosen, er det duket for hjerter i brann 😉

Ingredienser:

1/2 dl olivenolje
6 gule løk i skiver
2 fedd hvitløk
2 kvister timian/eller tørket
1/2 rød Chili uten kjerne
8 dl kyllingkraft (hønsebuljong kan brukes)
4 flådde tomater uten kjerne og skinn
2 stilker basilikum
Kvernet havsalt og kvernet sort pepper

Varm opp olivenolje og tilsett løk og hvitløk. Sauter og fres det rundt i en gryte til løken blir lett brun og myk. Tilsett timian, chili og kyllingkraft. Kok ned til ca. 6 dl, tilsett basilikum og tomater i terninger. Smak til med salt og pepper. Godt med toast eller krutonger i, gratiner gjerne i ovnen med ost, eller med fersk loff/finbrød. Denne suppen varmer godt, men husk ikke tilsett salt i suppen før til slutt, det er salt i hønsekraft.

Foto: Svein Raste

«If you want to see the rainbow, you have to learn to apreciate the rain.»
Paulo Coelho