Foto: Svein Raste

På 17.mai er vi invitert bort til min søster og hennes familie. For en del år tilbake fikk jeg oppskriften på denne potetsalaten fra søsteren min. Den falt i smak, så jeg har laget den flere ganger, og i år har vi fått i oppgave å ha med potetsalat og litt spekemat til et felles koldtbord. Denne potetsalaten passer perfekt til spekemat eller grillmat. Den er helt uten majones eller rømme, så den er ideell for allergikere. Det å være kjærester innebærer å tilbringe tid sammen, men også å være sammen med familie og venner. Det sosiale bringer balanse inn i forholdet, for uten påfyll og krydder utenfra, vil samlivet fort gå tomt. Det vi bringer med oss inn i forholdet av inspirasjon utenfra, tilfører viktige ingredienser som krydrer tilværelsen. Jeg tror de fleste par opplever at forholdet kan gå litt på tomgang, hvis man ikke er sammen med andre innimellom. Igjen er det viktig å finne balansen. Ikke for mye og ikke for lite. Så i morgen tar vi turen til familien Bøhn, med potetsalaten på slep og litt fenalår i sekken, og vi gleder oss til gode samtaler og hygge rundt matbordet. Kan hende det vanker noen koselige bilder av både maten og selskapet her senere! Men til alle dere som lurer på hva dere skal servere som tilbehør til spekematen eller grillmaten, lag vår alternative potetsalat og kos dere med den!!!

Dette trenger dere til 6 personer:

10 amadinepoteter med skall
1 rødløk
en bunt grønne asparges
en pakke sukkererter
6 Cherrytomater
balsamicoedikk
olivenolje
havsalt

Foto: Svein Raste

Kok potetene med skall på til de er møre. Avkjøl. Skjær løken i ringer og del ringene i to. Kok aspargesen, forvell lett, husk å avkjøle de etter 3 min. koking. Blansjer også sukkerertene på samme måte, kun 3 minutter i kokende vann med salt, så rett i iskaldt vann. Del Cherrytomater i to. Del potetene i båter, del asparges og sukkererter og bland alt sammen i en bolle. Ha over kvernet havsalt, olivenolje og balsamicodressing og server!

17.mai er vi så glade i – moro vi har fra morgen til kveld!!!