Foto: Svein Raste

Nå som det er sommer, i hvert fall innimellom regnbygene, gjelder det å nyte denne årstiden og dens godsaker til det fulle, mens solen skinner. Vi har nådd midtsommer, og sola snur, så sov ikke bort sommernatta, lag isteden et lett måltid og elsk natten lang,,,,ehm,,,det går an å være litt lenger oppe å sove litt lenger neste dag altså, for dere som orker det 🙂 og orker dere å være oppe natta lang, så gjør endelig det og! Sankthans kommer av «Jonsok,» som faktisk betyr «våkenatt for Jon» (døperen Johannes) – så da har vi en god unnskyldning for å være oppe hele natta! Og med tanke på hvordan han møtte sitt endelikt,,, så var det ikke så rent lite erotikk inne i bildet, om enn med en litt vel blodig og barbarisk slutt, stakkars mann, han som ble offer for et trekantdrama! Tradisjonelt så ferier vi St.Hans-kvelden med bålbrenning og hygge, for å markere sommersolverv, som er en hedensk skikk. Men mat hører med – uansett hva vi foretar oss, eller hva vi feirer.

Rekecocktail er en klassiker innen matverdenen, men den kan da virkelig lages på mange måter. Tradisjon tro skal det være Thousand Island-dressing på rekecocktail, men vi tar en egen vri med Aioli. Svein kokkelerte i hop denne varianten her om dagen. Og dette er absolutt kjærestemat! Det er lett, lekkert og inneholder skalldyr, så retten er garantert en suksess for kjærestepar. Og med mango, så får retten en deilig, syrlig og fruktig smak. Frukt i matretter er undervurdert, så prøv dere frem og oppdag forskjellen!

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere til 2 personer:
200 gram pillede reker – gjerne ferske
1/2 isbergssalat
1/2 paprika
mango
6 Cherrytomater
1 avokado

Dressing/Aioli:
1 egg
1 dl olje
1 fedd hvitløk
litt presset sitron
salt

Slik gjør dere:
Pill reker, finstrimle isbergssalaten, finhakk paprika, del tomater i to, skjær fine strimler av mangoen, del opp en avokado i terninger og bland alt sammen og ha i lekre stettglass. Aiolien lages slik: ha et egg i en bolle/desiliter-mål, bruk stavmikser og rør egget sammen, ha i oljen i en tynn stråle, slik at majonesen tykner, hakk hvitløk og bland i med mikseren, smak til med sitronsaft og salt. La blandingen stå i kjøleskap en time før servering, og ha den over rekecocktailen. Pynt med en sitronskive på glasset, og en dusk kruspersille hvis dere har. Enjoy!!!

Foto: Svein Raste

It’s good to take time to eat, because the time for a meal can be a very happy time. Take time to Enjoy Your beakfast, lunch and dinner. Enjoy Your meal, stop the thinking and be there fully, body and mind.
Thich Nath Hanh, how to eat.