Foto: Svein Raste

Da vi besøkte Rødberg for en uke siden, dro vi innom en lokal matprodusent som heter Fjellsmak. Butikken lå like ovenfor bygdetunet i Nore-og Uvdal, oppe i fjellsida, omgitt av åker og eng, sauer og gårder. Her kjøpte vi diverse lekkerbiskener, og dette lammekjøttet var en av dem. Innehaveren av butikken anbefalte å grille kjøttet, som nesten er ferdig på grunn av saltsteamingen, og det har vi gjort i kveld. Det smakte helt herlig! En anelse pinnekjøtt, men egentlig mye bedre! Det er spennende å prøve ny mat, annerledes mat enn man er vant til. Og som vanlig får kjæresten min meg til å prøve nye ting. Det er det fine med å være sammen, å utvide horisonten og utforske sammen. Kjøttet ble stekt på lav varme over grillen, bare marinert i litt olje og frisk timian på forhånd. Som tilbehør valgte vi grillpølser, gulrot-og kålrotstappe og poteter. Så når dere er på tur, ta veien innom lokale matprodusenter og opplev kortreist, norsk mat på sitt beste!

Dette trenger dere:
1 kg saltsteamet lammekjøtt
1 kålrabi
3 gulrøtter
fløte/ soyafløte
olje
frisk timian
poteter
grillpølser
salt og pepper
Slik gjør dere:
Mariner kjøttet i olje og timian. Skjær opp gulrot og kålrabi og kok mørt i lettsaltet vann, hell av nesten alt kokevannet, mos med smør/margarin og fløte/soyafløte, salt og pepper. Kok poteter. Stek kjøttet på grillen sammen med pølser på middels varme, la det hvile noen minutter og server med rotstappe og poteter.
Takk Til Fjellsmak for et nydelig kjøtt!!!
En hyggelig handel
 Foto: Svein Raste

Ble ikke mye rester til overs nei……vel bekomme!!!!