Foto: Svein Raste

Hverdag eller helgekos? Denne retten passer uansett. Vi er som sagt tidligere, svært glad i sjømat, og scampi er en gjenganger i vårt kjøkken. Scampi er kjempereker eller sjøkreps, men de vi kjøper i butikkene, komme oftest fra oppdrett i Asia. De varierer mye i størrelse, så her er det fritt fram. Enten man vil ha de små, som tilbehør, tapas, eller store i en middagsrett. De fås kjøpt frosne og rå med skall(vi foretrekker disse), eller frosne og kokte, og det siste jeg så var vakuumpakkede, ferdig renset kokte scampi hos Rema 1000. Disse smakte bra! Så må vi jo ha med chili og hvitløk da. Og som dere vet, chili er afrodisiakum! Og sammen med sjømat, er chili virkelig en oppkvikker, dette er lett mat, med spicy krydder som får energien i gang! Så hvorfor ikke sette litt fart på lidenskapen på en helt vanlig onsdag?

Dette trenger dere:

frosne eller ferske scampi
3-4 fedd hvitløk
1 chili
3-4 ss olivenolje til marinaden
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
1 boks babymais
1 boks vannkastanjer
kokt ris
soyasaus

Slik gjør dere:

Tin scampiene og rens dem, hakk hvitløk og chili, og bland sammen med olje (ca. 3-4 ss). Mariner scampiene i oljen, la det stå en halvtime. Rens og del grønnsaker, og wok disse i olje, til de er gjennomvarme, kok risen imens, mot slutten av koketiden varm olje i en egen panne, bruk sterk varme, og stek scampiene sammen med olje, hvitløk og chili, ca. 2-3 minutter på hver side, kommer an på hvor store de er. Er de kokt på forhånd, skal de bare varmes i noen få minutter. Ikke overstek dem, da blir de seige/tørre. Server på en seng av varm ris og wok-grønnsaker, og ha over soyasaus etter smak. Har dere liten tid, kan wok-blanding brukes (frosne grønnsaker).

Hjerter i chili!!!