Høsten er epletid, og eplekake er jo en soleklar favoritt! Det synes jeg i hvert fall selv. Og kjæresten han elsker alt som er søtt, så sånn er han meget enkel å tilfredsstille!!! Eplekaker kommer i mange former -også i hjerteform. Syntes jo denne kakeformen bare oste kjærestemat, da jeg så den i butikken. Den ble kjøpt på Åhlens, men fås også på Nille 🙂 Man kan lage eplepai, eplekake med syltetøy, eller som her, med eplebåter, rosiner og hasselnøtter! Butikkene bugner av norske epler, og har du et epletre i hagen, så kan det bli mange gode kaker framover. Kaken smaker nydelig litt lunken, sammen med is eller pisket krem. Og har du allergi, kan denne lages uten melk og gluten. Kaken skal nytes i helgen på hytta til min kjære. Der blir det mer kjærestemat. Og jeg ville gjerne glede han med en kake, så i dag har jeg bakt og ble ganske fornøyd med resultatet. Igjen, laget med kjærlighet, som en liten forsoningsgave, fordi det innimellom oppstår misforståelser og gnisninger i et forhold, og da er det viktig å kunne si unnskyld, tilgi og gå videre. Tilgi og be alltid om tilgivelse, bakenfor dramaet er det kjærlighet hvis vi bare våger å legge bort egoene våre og se hverandre som de menneskene vi virkelig er.

Dette trenger dere:
3 store epler
3 egg
3 dl sukker (hvitt/fruktose/brunt sukker – alt etter smak og behag)
150 gr. margarin (uten melk ved allergi)
1 1/2 dl melk (rismelk eller soyamelk ved allergi)
6 dl hvetemel (schar mel til kaker ved glutenallergi)
3 ts bakepulver
100 g hasselnøtter
50g rosiner
kanel og brunt sukker – gjerne kokossukker, det er nydelig

Slik gjør dere:

ikke alltid mis en Place,,,men det er tross alt Svein som er kokken!!!

Del eplene i båter og bland ca. 3ss brunt sukker og 2 ts kanel. Ha eplene i blandingen, slik at de blir dekket med sukker og kanel. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin i en kjele og ha i melken, la det få et raskt oppkok. Tilsett smør/melk i eggedosisen. Mål opp mel og bakepulver, og tilsett i røren, og la det hele blandes godt. Hakk hasselnøtter. Hell røren oppi formen, trykk eplebåtene nedi røren og strø over hasselnøtter og rosiner. Stekes på 200 grader i ca. 40  minutter. Stikk en kakepinne i kaken, for å sjekke at den er stekt, men la den gjerne være litt rå i midten, eplekaken er best slik, og hvis den skal varmes opp igjen, blir den ikke tørr hvis den ikke er for mye stekt på forhånd. Server med is eller krem og nyt smaken av høst mens regnet trommer på taket. Tenn lys, server te, kaffe eller varm sjokolade til kaken, og si til kjæresten at du elsker han, det kan ikke sies for ofte <3

Foto: Svein Raste

An appel a day, keeps the doctor away……