Foto: Svein Raste
Denne Spinatsuppen varmer! Takket være hvitløken og masse krutt i det grønne. Spinat er sunt, det er fullt av vitaminer (a, b6, c, e), jern og andre viktige mineraler. Den mørke grønne fargen gjør at spinat inneholder masse antioksidanter! Og disse virker forebyggende mot kreft, så spis rikelig og gi det til dine kjære, så dere forblir friske og sunne. Sunn og næringsrik mat er kjærlighet, og sunn mat gir overskudd til barn og kjæreste. Så la gå av ferdigmat og tilsetningsstoffer, lag mat fra bunnen av. Det trenger ikke være vanskelig; denne suppa tar ca. 15 minutter å lage og kan nytes en høstdag og varmer og nærer både dere selv og forholdet.

Dette trenger dere:
1 pose spinat (frossen 450 gram)
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
7 dl vann
1 hønsebuljong
salt og pepper
timian
1 dl fløte/soyafløte
lettsaltet flesk

Slik gjør dere:
Fres hvitløk og løk i olje i gryta. Ha i spinaten, surr alt noen minutter. Ha i vann og buljong. La det hele koke ca. 5 minutter. Stek flesket i panna, og kok ut panna med litt vann, ha dette over i suppa. Smak til suppa med timian, salt og pepper. Ha i fløten og kok opp. Server varm med fleskebiter over, evt, krutonger og egg, eller en skive grovt brød.

Foto: Svein Raste

Næret av øyeblikket. Næret av pust, kjærlighet og mat. Kanskje er det alt vi egentlig trenger??? Nyt suppen og hverandre!!!! Nyt høsten og fargene i naturen, livet er små øyeblikk av smak, blikk, smil, lukt og inntrykk….

Foto: Svein Raste