Foto: Svein Raste
Supper blir aldri feil…enten til lunsj, middag eller kvelds. Og med litt hete ingredienser, som i denne varianten, varmer den godt på en regnfull kveld. Og hva er vel koseligere enn å lage en varm suppe, tenne lys og dekke bordet til kveldsmat, når regnet øser ned ute og vinden tar tak i trærne. Denne tomatsuppa er enkel, men veldig smakfull. Og dette kan alle klare, tar cirka 30 minutter og krever ikke mange ingrediensene. Så bytt ut posesuppa, og lag en ekte tomatsuppe, som kjæreste og barn setter pris på! Og Chili dere,,,hjerter i brann, heten stiger i blodet, man får virkelig varmen, og kanskje noe av den kan deles når dere går til sengs senere??? Selv om det bare er torsdag…

Dette trenger dere:
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk, gjerne fersk
1/2 chili
2 bokser hermetiske tomater (gjerne Eldorado med hvitløk og basilikum)
2 ss tomatpure
1 grønnsaksbuljong
6dl vann
1 ts timian
salt og pepper
egg

Foto: Svein Raste

Slik gjør dere:
Hakk sjalottløk, hvitløk og chili. Ha olje i en varm gryte og fres løken noen minutter, ha oppi hvitløk og chili og la det bli mykt. Tilsett tomatpure og bland det sammen med det andre. La det surre noen minutter. Ha over de hermetiske tomatene og tilsett timian. Løs en grønnsaksbuljongterning i litt varmt vann og tilsett suppa, samt ca. 6 dl vann. Ønsker dere en mildere suppe kan det tilsettes litt fløte. Krydre med salt og pepper, og la suppa koke ca. 10 minutter. Kok eggene i 8-10 minutter. Server suppa rykende varm med et halvt egg til pynt. Varme rundstykker eller ferskt grovbrød smaker godt ved siden av.

Det er høst, tid for supper, etter en fjelltur, når det regner og er surt og kaldt, flere oppskrifter kommer, fordi vi elsker å varme oss på kokt, varm mat, som virkelig får blodet til å koke!!!

Foto: Svein Raste
Det er høst – hold varmen og varm hverandre!!!