Stange gård har helt fantastiske fjærkre-produkter. Og deres hele landkylling, er nydelig å helsteke i ovnen sammen med rotgrønnsaker. Dette er utrolig enkelt, og veldig smakfullt. Og igjen får man mye deilig kraft å meske seg med. Stangekylling er alet opp av lokale bønder med strenge krav til kvalitetssikring. Kyllingen er av Ross rasen. Fôret består av naturlig veg hvete, havre og mais, og er helt uten medikamenter og vekstfremmende stoffer. Dermed bruker kyllingene lenger tid på å vokse seg store. God plass gjør at de får utviklet muskulaturen, slik at de blir mørere og mer smakfulle enn andre kyllinger. Stangekyllingen bruker 51 dager på å nå riktig slaktevekt – det er det dobbelte av normen for kyllingindustrien i Norge. Snittvekten er 1,8 kg (kilde: Stangekylling.no). Vi anbefaler disse kvalitetsproduktene på det varmeste! Smak og kjenn forskjellen!

Dette trenger dere:
1 hel, rå kylling (gjerne med provancekrydder fra Stange gård)
6 amadinepoteter
3 gulrøtter
4 sjalottløk
2 pastinakk
1/2 sellerirot
1 squash
1 rød paprika
1 gul paprika
Slik gjør dere:
Del grønnsaker i passer skiver og biter. Sjalottløk kan gjerne deles i fire båter. Ha olivenolje i en ildfast form og fordel grønnsakene og poteter oppi, krydre med salt og pepper. Ta ut kyllingen av plasten i god tid før steking, slik at den blir temperert. Skyll den litt innvendig. Legg den oppå grønnsakene, og stek på  180 grader i ca. 1 time. Bruk gjerne et steketermometer, det bør vise 65 grader ved låret når den er ferdig stekt. La den hvile litt før den skjæres i. Saus er overflødig, da det blir masse god kraft. Retten passer ypperlig til søndagsmiddag, eller helgekos. Server gjerne med vårt tranebær-syltetøy til og noen stekte baguetter!

erik og svein 080

Foto: Svein Raste