Det er ikke bare kokken som finner på og lager kjærestemat. Vi deler på det, og lager maten sammen og prøver å inspirere hverandre. Det fungerer godt. Og jeg kaller han for Cheffen min, mens jeg blir tiltalt som koldjomfrua….ikke mye jomfru men,,,kokken er innimellom helt sjef, så ingen av oss klager akkurat. Vi er begge glad i krydret mat, og denne retten synes vi smaker helt maks! Bare å kose seg og kjenne at karri og krydder varmer langt inni sjelen. Kokosmelk og ananas gir retten sødme og fylde, noe som balanserer smaken av sterkt krydder. Og kikerter er en god erstatning for potet, ris eller pasta, de er næringsrike og gir mye bra proteiner.

Dette trenger dere (4 pers):

4 kyllingfileter

1 boks kikerter

4 gulrøtter

1 kålrot

2 gule løk

3 ss curry paste (Patakas)

2 bokser kokosmelk

1 rød chili

litt sitronsaft

1 boks ananas

salt og pepper

 

Slik gjør dere:

Skrell og del grønnsaker i terninger. Hakk chilien, husk å fjerne frøene! Fres løk, chili og grønnsaker i olje i en god stekepanne (med høy kant, evt. bruk en gryte). Hell i kokosmelk og la det koke ca 15. minutter. Smak til med litt presset sitron, ha i ananas og bruk litt av ananaskraften til smakstilsetning. Smak til med salt og pepper. Stek kyllingfiletene i olje, krydre med salt og pepper. La alt hvile noen minutter, skjær kyllingen i fine skiver, og server på en seng av grønnsaker i karri og kokosmelk! Det smaker fantastisk godt! Og kålrot servert på denne måten, er bare nydelig! Så her er det masse sunnhet og smak – hånd i hånd! Og etter måltidet, enten det er til hverdag eller helgekosen, kan du ta kjæresten i hånden og sitte ned i sofaen, tenne lys og ta en god prat. Send hverandre noen gode, varme blikk, og vips – dere har kontakt, dere er på nett, og varmen fra maten gir næring til forholdet deres.

30_09_2015 - 1

Foto: E.Thorsby

Vigelandsparken