I dag har kjærestekokken tatt fram et barndomsminne, som ble til en rett på bloggen vår. Mat og minner hører sammen, fordi luktesansen er sterkt nyttet til hukommelsen vår. Så for Svein, er lukten av blomkålsuppe direkte knyttet til hans barndomsopplevelser, bare hør her: Dette er et barndomsminne fra den gangen jeg hadde skoleferie og  bodde med farfar på en øy oppe i nord som heter Ringvassøy. Jeg var ute i naturen dagen lang, ble brun og fin der jeg gikk med fiskestanga langs elvene langt fra folk. Når sulten meldte seg så var det på tide og traske hjem til hytta og si hei til farfar før turen gikk ut igjen – var jo lyst hele natten der oppe. Jeg husker at det første som møtte meg var en deilig lukt av blomkål som småkokte på svartovnen. Farfar hadde løstenner så dette var mat både for han og meg he he, og selvfølgelig ble suppa servert med godt brød ved siden av…Blomkålsuppe var godt det, og det smaker like deilig i dag, og får meg til å minnes gode stunder fra barndommen.
28.12.2015 - 1 (2)
Dette trenger dere:  
1 blomkålhode
1 liten løk finhakket
5 dl kyllingkraft-buljong
litt finkutta bacon
salt
pepper
soyfløte eller vanlig fløte
finhakka blomkålblader
godt brød og smør

Slik gjør dere:

Rens vask blomkål, kutt opp i fine buketter – del også stilken i biter. Kok opp kraft , salt og blomkål til de er møre, ta ut noen blomkål til pynt. Blancher noen av blomkålbladene noen minutter i det kokende vannet – til pynt – ta de opp og over i kaldt vann. Fres bacon i tørr stekepanne , legg bacon til side. Kjør suppa jevn med stavmikser i kjele etter ca 15 min når bukettene er møre, smak til med salt og pepper og til slutt fløte. Gi suppa et oppkok og øs opp i suppetallerkener, pynt med små blomkålblader og bacon mmm…da er det bare og nyte og duppe god  brød i suppa og la minnene komme….
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 30-40 minutter