Fløtegratinerte poteter var en spesialitet på restauranten til kjæresten. Der kokte de store kjeler med dette tilbehøret. Selv synes jeg det smaker nydelig ved siden av kjøtt. Men etter at jeg fikk melkeallergi, ble det lite fløte i starten, helt til jeg skjønte at soyafløten var en utmerket erstatning! Typen som brukes til matlaging er så god på smak og fin i konsistens, at den tilsvarer vanlig matfløte. Da jeg fant ut det, var det ingen grunn til å ikke lage mat med fløte i! Til potetene serverte vi ferdig lammestek, erter og gulrøtter – perfekt! en deilig middag i romjulen.

27.12.2015 - 1

Dette trenger dere (4 personer):

Ferdig stekt lammesteik

selskapserter

2 gulrøtter

8 poteter

1 soyamatfløte/matfløte

4 fedd hvitløk

salt og pepper

Slik gjør dere:

Skrell og del poteter i skiver. Ha dem over i en bolle med vann. Sett ovnen på 225 grader. Ha potetene over i en ildfast form, hell over fløten, finhakket hvitløk og krydre med salt og pepper. Stek i cirka 30-40 minutter til potetene er møre. Varm steika i en ildfast form, dekk til med folie. Del gulrøtter i biter og kok i ti minutter, ha oppi erter og la de koke i ca. 1 minutt. Server steika med grønnsaker, sjysaus og fløtegratinerte poteter uten ekte fløte! De kan selvsagt lages med vanlig fløte også! Velbekomme!

27.12.2015 - 1 (1)

Foto: Svein Raste