En sjokoladekake mellom jul og nyttår, er ikke å forakte. Og den kan lages med litt ekstra godt, og med et hint av appelsin, så får den en smak av jul. Appelsin og sjokolade,,,mmm…Og kjærestekokken han elsker jo kaker, og sjokoladekake er en av hans favoritter! Så denne søndagkvelden, svingte jeg meg rundt, seint, men det er jo fri i morgen, så det er lov å være litt gæren! Sjokoladekake klokka ti, ja, takk…

Dette trenger dere:

3 egg

4 1/2 dl sukker

250 g margarin (blå uten melk ved allergi)

6 dl glutenfri kakemiks toro (eller vanlig hvetemel)

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

2 1/2 dl rismelk (vanlig melk)

1/2 plamil mørk sjokolade

1/2 presset appelsin

Glasur:

1/2 plate Plamil mørk sjokolade

50 g melange (blå)

1/2 appelsin

100-150 g melis

Pynt: mandarinbåter

28.12.2015 - 1 (1)

Slik gjør dere: 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin og tilsett i eggeblandingen. Smelt sjokoladen og ha i blandingen. Ha i presset appelsin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og rismelk og bland godt i kjøkkenmaskinen. Ha over i en liten, smurt langpanne og stek kaken på 180 grader i 30-40 minutter.

Glasur:

Smelt sjokolade, melange og ha i presset appelsin. Bland inn melis, rør godt, og smør glasuren utover kaka. Sett kaldt. Pynt med mandarinbåter og server.

25.12.2015 - 1 (2)

Foto: Svein Raste

En stjerne skinner i natt…

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: 45 minutter