Et besøk på frukt-og juletregården i Lier, resulterte i denne nydelige førjulsdrikken,,,Gløgg har lange tradisjoner og kan lages på utallige måter. Den lages tradisjonelt med alkohol, men kan også være uten. Gløgg skal være varm og stammer fra «Glühwine» og «mulled wine.»Julekrydder er med å sette karakteristisk smak på gløggen og fyller huset med deilige dufter. I tillegg til at krydderne er med på å skape den «varme » følelsen, som vi elsker å få… Vi bruker eplemost fra frukt-og juletregården her i Lier i denne gløggen.

30.11.2015 - 1 (3)

Dette trenger dere:

1 flaske eplemost/eplejuice (ikke fra konsentrat)

1 ss honning

2 kanelstenger

4-5 stjerne anis

tørkede epler (fra frukt-og juletregården – kan sløyfes)

2-3 skiver fersk ingefær

30.11.2015 - 1 (1)

Slik gjør dere:

Kok opp eplemosten med krydder og tørkede epleskiver. La det hele trekke i ca. 30 minutter, før det serveres med rosiner og tørkede eplebiter. Server i gode kopper og kjenn varmen som sprer seg til hjertet – og i det kalde nord, trenger vi slike hjertevarmende drikker i vinterhalvåret, slik at vi holder hjertene våre åpne og både kan gi og ta imot kjærlighet <3

Vanskelighetsgrad: lett

Tid: ca. 30 minutter

SONY DSC