Julekrydder som hel Stjerneanis, kanelstenger og nellikspiker, er utrolig dekorativt i tillegg til at de lukter himmelsk! Så hvorfor ikke pynte huset med krydder på koselige glass? Stjerneanis er et kinesisk krydder, og frøene kan tygges for å hjelpe fordøyelsen. Kanel kommer fra ulike land i Asia, men Ceylonkanel, fra Sri Lanka, regnes for å være den beste og mest eksklusive. Kanel er virus-sopp og bakteriehemmende, og kan være gunstig ved diabetes type 2. Krydderet har en viktig plass i det Asiatiske kjøkken, men brukes som vi vet mye over hele verden. Nellikspiker forbinder jeg med jul, alle kjenner vel til adventsappelsinen med 24 nellikspiker? Norgesglass med bånd i julefager fant jeg på Europris, og med et koselig kjøkkenhåndkle til, så ble det en fin borddekorasjon. Også kan man jo bare åpne lokkene litt, for å fylle kjøkken og stue med juledufter…Fine julegaver er det også! Og julekrydder må man ha, for til jul hører det med gløgg i mange varianter – oppskrifter kommer!

Dette trenger dere:

Hel stjerneanis

Hele kanelstenger

Nellikspiker

Norgesglass og bånd

29.11.2015 - 1 (22)

                                       29.11.2015 - 1 (14)

Foto: Svein Raste