En litt annerledes juletorsk, men vel så god! Torsk er hverdagsmat og festmat på samme tid! Fisken kan varieres utrolig mye, og selv om selve fisken ikke smaker så mye, er tilbehøret avgjørende for hvordan retten faller ut. Ertepure er nydelig til torsk. Og bacon ved siden av gjør retten himmelsk! Torsk inneholder jod, som er viktig for normal funksjon i skjoldbruskkjertelen, og bør derfor spises minst 1 gang i uka. Fennikel er egentlig en urt, men brukes som grønnsak, og den passer utmerket til fisk, med sin litt søtlige, anissmak og lukt. De friske skuddene kan brukes som dill/til garnering. Den inneholder mye A og C vitamin og skal være bra for fordøyelsen. Mange spiser torsk til julematen – her er en smakfull variant!

Dette trenger dere (2 posjoner):

400 g lettsaltet torsk
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 pose grønne erter
1 pakke bacon
1 fennikel
cherry tomater
salt og pepper
25.11.2015 - 1 (2)
Foto: Svein Raste
Slik gjør dere:
Hakk hvitløk og sjalottløk og fres i olje til dette blir blankt. Ha en pose grønne erter oppi løkblandingen og la det surre med. Hell  på 1 dl kraft og la det koke i ca.1 minutt. Trekk kjelen til side og bruk stavmikser til å mose ertepureen. Smak til med salt og pepper. Stek bacon i terninger. Ha cherrytomater i en ildfast skål, og bak i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Trekk torsken i usaltet vann i ca. 7 minutter. Del fennikelen i to og kok den i ca. 5-10 minutter. Server torsken på en seng av ertepure og dryss sprøstekt bacon over fisken, med kokt fennikel, stekte tomater og kokte poteter ved siden av.
Vanskelighetsgrad: middels
Tid: ca. 45 minutter
25.11.2015 - 1 (3)
Foto: Svein Raste