Da har årets siste dag kommet dere, og det er tid for ettertanke og oppsummering. Tenk at vi i mars startet en blogg, helt uten erfaring, men med mye på hjertet, og at det har gått over all forventning! Takk til alle dere som følger oss! Oppsummering ja,,,årene går fort, og livene våre fylles med innhold og aktiviteter. Heldigvis er noen dager, spesielt til jul og nyttår, fylt med ro og mulighet for å kjenne etter og se litt tilbake på det som har vært. Livet går opp og ned, men hvis man kan la være å ta alt innover seg, ikke ta alt så personlig og ikke skape for mye drama, så går ting så mye lettere…Det har jeg lært meg i år. Gjennom å gå dypere inn i meg selv, gjennom studiene i yoga og egenpraksis, klarer jeg mer og mer å leve med dette for øyet; tanker kommer og går, følelser kommer og går, kroppsfornemmlser kommer og går, til og med mennesker kommer og går. Livet er forandring, og noe av det viktigste vi kan gjøre er å være her og nå og gi slipp og ikke henge fast i ting som ikke gagner oss. Og ett nytt år gir enda større mulighet for å legge det gamle bak seg, gi slipp og løfte blikket. Men la oss gjøre det oftere enn en gang i året, det er mitt budskap. Også følger oppskriften på en nydelig nyttårs-dessert, som dere kan lage og glede deres kjære med i kveld. Og min kjære – han elsker sjokolademousse, så nå gleder jeg meg til å overraske han med dessert! Og en sånn fyldig, myk dessert, skal nytes sakte, og nytelse gir tid til å kjenne etter. Dessuten er det favoritt-desserten til min sønn på snart 17, og selv om han ikke skal være hjemme, men feirer med kamerater, så har jeg laget en porsjon til han og, også gir jeg slipp på han, innser at livet går sin gang og at han er en ung mann, som har sitt liv, sine venner, kjæreste og interesser. Men en ting skal jeg holde fast ved, og det er å være en trygg havn for han, et hjem hvor mat og omsorg står i fokus, hvor vi samles rundt bordet og spiser sammen, fordi vi er familie, fordi vi har kjærlighet til hverandre, uansett.

31.12.2015 - 1 (2)

Dette trenger dere (4-6 porsjoner): 

2 plater Plamil mørk sjokolade (uten melk eller mørk kokesjokolade)

2 dl fløte – kremfløte/soyafløte til pisking (ved allergi)

4 eggeplommer

2 eggehviter

1/2 presset appelsin

100 g melis

 

Slik gjør dere:

  1. Pisk fløten og sett den kaldt
  2. Smelt sjokoladen forsiktig i en kjele, på minste varme, evt. i vannbad
  3. Stivpisk eggehviter med melis, tar litt tid, så vær tålmodig
  4. Press appelsin og bland inn i sjokoladen
  5. Bland eggeplommer inn i sjokoladen, en og en, forsiktig
  6. Ha sjokoladen over i en arbeidsbolle og vend kremen inn i sjokoladen, litt av gangen forsiktig.
  7. Vend de stivpiskede eggehvitene inn i blandingen, litt av gangen
  8. Ha moussen over i serveringsskåler og sett de i kjøleskapet så moussen stivner, minst 2 timer før servering.
  9. Pynt med evt. revet sjokolade og/eller tynne skiver av appelsin, og server gjerne litt pisket krem ved siden av.

Og så til slutt! Nyt nyt nyt en herlig avslutning på middagen, en herlig avslutning på året som var. Og fra oss til dere:

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN <3

Fyrverkeri

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 3 timer (inkl. tid i kjøleskap)