Numedal er et sted for seg selv. I denne dalen er folk levende opptatt av å ta vare på tradisjoner, og livberge seg med gårdsbruk og attåtnæring. De utnytter mulighetene i nærmiljøet og skaper næring og arbeidsplasser. Hele året byr Numedal på opplevelser for turister og hytteeiere og fastboende selvsagt. Til jul har de et eget julehus, og mat-tradisjonene blir holdt vedlike. En tur innom Rollag stasjon og julehuset, er hyggelig og her kan man kjøpe kortreist julemat og julegaver som betyr mer enn de man finner på kjøpesentra. Gaver laget av fingernemme damer og menn, som holder håndverk i hevd, og kortreist mat, som smaker jul og ekte vare. Julesylte og lammerull laget etter gamle oppskrifter,,,mmm det ble en deilig søndagsfrokost denne siste søndagen før jul. Men løk og grov sennep,,,og litt eplesyltetøy fra frukt-og juletregården til dessert….Her er et lite utvalg bilder fra jul i Numedal.

20.12.2015 - 1

 

Lammerull med tilbehør:

Lag en tallerken med rull og sylte, oppskjært løk, paprika, sennep og evt. litt rødbeter eller sylteagurk. Smaker nydelig på grovt brød. Tenn lys og kjenn roen og julefreden synke inn…

20.12.2015 - 1 (1)

Tenn lys, tenn lys i mørke, vær et lys for andre…