Julekonfekt kan dere lage selv. Og for oss som ikke tåler melk, kan det være lurt å lage egen konfekt, for å unngå eventuelle ingredienser man ikke tåler. Også smaker det jo vidunderlig godt da. Og dette blir sunn konfekt, når man bruker mørk sjokolade og Cocosa. Likøren er valgfritt…dere kan nøye dere med bare presset appelsin.

19.12.2015 - 1

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere:

1 pakke plamil mørk sjokolade

Cocosa – extra virgin

Hasselnøtter (gjerne økologiske) (mandler kan og brukes)

Dadler (gjerne økologiske) evt. også Aprikoser

cointreau, tia maria, presset appelsin

Konfektformer

Slik gjør dere: 

Smelt sjokolade og ca. 100 g Cocosa på svak varme. Hakk nøtter og skjær dadler i fine biter. Ha litt nøtter/frukt i konfektformene (plastformer kjøpt på IKEA). Bland litt likør eller appelsin i sjokoladen, etter ønske, og hell flytende sjokoladeblanding over i formene. Sett i kjøleskap for avkjøling. Tas ut av formene når de er stivnet, og legges pent i kakebokser. Oppbevares i kjøleskap. Nyt smaken av hjemmelaget konfekt!

14.12.2015 - 1 (1)

Foto: Svein Raste

Drømmen om en hvit jul….