Når Svein lager omelett til meg, blir det på proffers vis. Og det smaker sååå godt!!! Jeg har alltid lurt på hvordan kokker lager så fine omeletter, slik som man får servert på restaurant. Her får dere svaret og oppskriften! Sitat kjæreste-kokken (denne er spesielt til dere gutta som leser bloggen vår): Alene hjemme uten kjæresten, da kan jeg rydde i kjøleskap og se hva jeg kan røre sammen til en god, lett lunsj. Det blir alltid litt rester når vi lager mat til bloggen vår, men jeg prøver å ikke kaste så mye mat. I kjøleskapet fant jeg noen gårdsegg, litt skinke, løk, paprika, plommetomater, salat og kokte poteter fra middagen i går. Da var lunsjen redda, og det ble fylt omelett med litt salat med ostebriggs.

07.12.2015 - 1 (2)

Ingredienser:

3 egg
litt salt
finkutta skinke – 3 skiver
finkutta poteter – 2 stk
1/2 finkutta løk
1/2 finkutta paprika
evt. litt reven ost

Stek skinke, poteter, paprika og løk  i en stekepanne med litt smør til det blir gjennomvarmt. Hell det over i en skål mens du lager omeletten. Pisk eggene med en gaffel og bland inn ca. 2 ss vann og 1 ts salt. Ha smør i panna, hell over egg og rør lett rundt til eggene begynner og stivne, la eggerøra ligge litt flatt i panna til det begynner og stivne. Hell så det du stekte av skinke osv. i midten av omeletten, og så ruller en bare over eggestanden til en omelett (rull den dobbelt). Steke den videre på svak varme 1 min til. Server med en god salat og godt brød til.

Ukens spørsmål fra kokken:
Hvilken egg-ende kommer først ut av høna…..

05.12.2015 - 1 (7)

FOTO: SVEIN RASTE