For oss vinelskere, er vin en selvfølge også nå til jul. Det tradisjonelle valget til ribbe er øl og akevitt, men flere og flere vil ha vin. Men da blir spørsmålet hvilke viner skal man velge til de forskjellige julemåltidene? Her kommer våre forslag!
10.12.2015 - 1
Foto: Bodega Rioja
VIN TIL PINNEKJØTT :
  • BIN 65 CHARDONNAY FRA AUSTRALIA (HVITVIN) –
    KOKKEN HAR PRØVD DEN TIL PINNKJØTT NOEN GANGER OG SYNS DEN PASSER GODT.
  • RIESLINGVIN REGNES SOM PINNEKJØTTKLASSIKEREN BLANT DE HVITE VINENE – TØRR ELLER HALVTØRR ( TYSKLAND)
  • ANDRE VINER SOM PASSER TIL;
    CAMPANGNE – GJERNE EN RIK TYPE, FOR EKS. BLANC DE NOIRE,
    EN PINOT GRIS FRA ALSACE, ELLER FIANO FRA ØSTERIKET,
    WEISSBURGUNDER FRA TYSKLAND, ELLER GRECO FRA CAMPANIA
  • FØLGENE RØDVINER ANBEFALES; BARBERA FRA PIEMONTE, PINOT NOIR FRA BURGUND, SANGIOVESE FRA TOSCANA.

VIN TIL RIBBE:

  • HER VILLE KOKKEN OGSÅ VALGT EN RIESLING. HAN SMAKTE EN GOD RIESLING HOS MIN FAR OG DEN PASSER TIL RIBBE – LEITZ WEINGUT (RHEINGAU RIESLING TROCKEN).
  • ELLER DERE KAN VELGE EN RØD DA BARBERA FRA PIMONTE (ITALIA).

VIN TIL LUTEFISK:

  • GLEM RØDVIN , FUNGERER IKKE MED FISKEN, HER TRENGER DERE EN UEIKET HVITVIN MED GOD SYRE OG SØDMEFULL RIK FRUKT. RIESLING ER DET KLART BESTE VALGET, OG GJERNE EN FYLDIG VARIANT FRA ALSACE (FRANKRIKET).

VIN TIL KALKUN:

  • HER KAN MAN SERVERE EN RIK RØDVIN SOM PASSER TIL DET LYSE KJØTTET OG STUFFINGEN.
  • EN GOD RIPASSO (ITALIA) ELLER KOKKENS FAVORITT CHATEUANEUF-DU-PAPE,,, MMMM…(FRANKRIKET).

10.12.2015 - 1 (2)

GOD JUL
HILSEN NISSEFAR OG NISSEMOR

05.12.2015 - 1 (5)

FOTO: SVEIN RASTE