Mammas krumkaker gleder meg og søsteren min hver jul. Hun steker kaker uten mel og melk, for at vi skal ha julekaker som vi tåler å spise. Oppskriften fant hun i Cøliaki-nytt i 1982, og siden har det blitt krumkaker til jul a la mammas glutenfrie. De blir like fine og sprø, og ingen merker forskjell på disse og andre laget med vanlig hvetemel. Ikke kjæresten min heller, men han spiser det meste av kaker enten det er med eller uten gluten. Og til dessert etter julemiddagen, skal det bli krumkaker med moltekrem laget på soyafløte! Prøve-runden kommer i dag, mmm,,,smaker nydelig!

22.12.2015 - 1

Dette trenger dere:

2 egg

1 kopp sukker

1 kopp smeltet margarin (blå uten melk)

1 kopp potetmel

1 kopp maisena

1 kopp vann

Slik gjør dere:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smeltet margarin og de andre to meltypene blandes inn i eggedosisen. Vannet tilsettes til slutt. Stek kakene i krumkakejern, og rull dem med en gang de er stekt, eller form kakene over en kopp til de er stive. Spises alene, eller sammen med moltekrem…

Moltekrem laget på soyafløte:

1 beger soyafløte til visping

3 dl molter/moltesyltetøy

Pisk soyafløten til den blir lett stiv. Den trenger ikke tilsatt sukker, men hvis moltene dine er naturell, så kan du tilsette litt sukker etter ønske. Pynt tallerkenen med krumkaker og moltekrem, og gjerne noen molter til pynt. Dette er julaften-dessert for oss…og moltene minner om de deilige, guloransje sensommer myrene på fjellet, og med vel viten om at idag snur sola, og en ny sommer med moltemyrer er i mine drømmer…

21.12.2015 - 1

Og jul med din glede…