Da Svein var på hytta sist, fikk han tak i en indrefilet av okse fra Numedal, kortreist mat fra Fugleåsen gård i Veggli hvor kyra går fritt og beiter (hvor også Julehuset holder til). Og sånne gode råvarer må jo bli til en lekker rett. Indrefilet av okse blir aldri feil,,,det er smakfullt og kraftig og utrolig godt sammen med rødvin…Og kjæreste-kokken svikter aldri, han får smaksløkene mine til å løpe løpsk med sine presentasjoner med salt og søtt sammen i en herlig symfoni. Ikke rart jeg elsker den mannen! Dessuten er det å lage mat er bare et av hans talenter….

18.12.2015 - 1

Dette trenger dere til 2 personer:

Saus:

1 sjalottløk

1 dl rødvin

1 oksebuljongterning

4 dl vann

Hovedrett:

500 g oksefilet (fraNumedal – nabokjerringan – selges på Rollag stasjon)

1 rødløk

1 smakspaprika

6 Cherrytomater

1 Romanesco kål

1 pakke sukkererter

4 Amadinepoteter

salt og grov, sort pepper

Slik gjør dere: 

Saus: Finhakk sjalottløk og fres i smør og olje til det er mørt. Tilsett ca. 1 dl rødvin og kok inn til det blir sirupaktig. Spe med 4 dl oksebuljong og la det koke inn og redusere ytterligere. Spe på med kraft fra kjøttet når det stekes.

Del Amadinepoteter i skiver og legg lagvis i ildfast form med olje i bunnen. Krydre med grovt salt og pepper, og stek på 225 grader i ca. 20 minutter. Del paprika i to og ha i ildfast form med tomater. Del rødløk i skiver og stek i olje og melange, brun så indrefileten lett på begge sider, og ha inn i ovnen sammen med paprika og tomater, i ca. 12 minutter (kommer an på tykkelsen – bruk gjerne steketermometer – 56-57 grader er medium stekt). Kok Romanescokål ca. 10 minutter og ha i sukkererter mot slutten av koketiden. La kjøttet hvile i 10 minutter, før det skjæres i fine skiver, pynt med grønnsaker, og ha rødvinssaus over, samt potetskiver ved siden av. Dette er kraftfullt og smaker av okse og passer godt sammen med en fransk eller spansk rødvin.

14.12.2015 - 1

Foto: Svein Raste

Vanskelighetsgrad: middels

Tid: 45 minutter