En sjokoladekake mellom jul og nyttår, er ikke å forakte. Og den kan lages med litt ekstra godt, og med et hint av appelsin, så får den en smak av jul. Appelsin og sjokolade,,,mmm…Og kjærestekokken han elsker jo kaker, og sjokoladekake er en av hans favoritter! Så denne søndagkvelden, svingte jeg meg rundt, seint, men det er jo fri i morgen, så det er lov å være litt gæren! Sjokoladekake klokka ti, ja, takk…
Dette trenger dere:
3 egg
4 1/2 dl sukker
250 g margarin (blå uten melk ved allergi)
6 dl glutenfri kakemiks toro (eller vanlig hvetemel)
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 1/2 dl rismelk (vanlig melk)
1/2 plamil mørk sjokolade
1/2 presset appelsin
Glasur:
1/2 plate Plamil mørk sjokolade
50 g melange (blå)
1/2 appelsin
100-150 g melis
Pynt: mandarinbåter
Slik gjør dere:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin og tilsett i eggeblandingen. Smelt sjokoladen og ha i blandingen. Ha i presset appelsin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og rismelk og bland godt i kjøkkenmaskinen. Ha over i en liten, smurt langpanne og stek kaken på 180 grader i 30-40 minutter.
Glasur:
Smelt sjokolade, melange og ha i presset appelsin. Bland inn melis, rør godt, og smør glasuren utover kaka. Sett kaldt. Pynt med mandarinbåter og server.
Foto: Svein Raste
En stjerne skinner i natt…
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 45 minutter
28/12/2015
Sjokoladekake med appelsinsmak
Elisabeth bakst Bakst 0 Comments
En sjokoladekake mellom jul og nyttår, er ikke å forakte. Og den kan lages med litt ekstra godt, og med et hint av appelsin, så får den en smak av jul. Appelsin og sjokolade,,,mmm…Og kjærestekokken han elsker jo kaker, og sjokoladekake er en av hans favoritter! Så denne søndagkvelden, svingte jeg meg rundt, seint, men det er jo fri i morgen, så det er lov å være litt gæren! Sjokoladekake klokka ti, ja, takk…
Dette trenger dere:
3 egg
4 1/2 dl sukker
250 g margarin (blå uten melk ved allergi)
6 dl glutenfri kakemiks toro (eller vanlig hvetemel)
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
2 1/2 dl rismelk (vanlig melk)
1/2 plamil mørk sjokolade
1/2 presset appelsin
Glasur:
1/2 plate Plamil mørk sjokolade
50 g melange (blå)
1/2 appelsin
100-150 g melis
Pynt: mandarinbåter
Slik gjør dere:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt margarin og tilsett i eggeblandingen. Smelt sjokoladen og ha i blandingen. Ha i presset appelsin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og rismelk og bland godt i kjøkkenmaskinen. Ha over i en liten, smurt langpanne og stek kaken på 180 grader i 30-40 minutter.
Glasur:
Smelt sjokolade, melange og ha i presset appelsin. Bland inn melis, rør godt, og smør glasuren utover kaka. Sett kaldt. Pynt med mandarinbåter og server.
Foto: Svein Raste
En stjerne skinner i natt…
Vanskelighetsgrad: lett
Tid: 45 minutter