31.12.2015 - 1 (14)

Foto: Svein Raste

Hummer er snaddermat, og hummersuppe er en forrett som virkelig slår an både til kjærestekos og til selskap! Mye av smaken i hummeren finner vi i skallet, og det kan vi lage god suppe av. Og hummer trenger ikke være dyrt, den vi brukte her var fersk, kanadisk og kostet 129 kroner! Min tante Else har ventet på denne oppskriften en stund nå,,,så her kommer den tante! Vi testet den ut til forretten på nyttårsaften, ble ikke feil det. Helt himmelske smaker, kraftig, mykt, kremet, litt spicy,,,jeg elsker kjærestekokken min,,,Godt nyttår!!!

31.12.2015 - 1 (3)

Foto: Svein Raste

Dette trenger dere (2 porsjoner):

1 kokt hummer til 1 stk kjærestepar…

1/2 fennikkel

2 sjalottløk

1 gulrot

timian – gjerne frisk

1 ss tomatpure

4 dl fiskebuljongfiskebuljong

1 kork Noilly prat (tørr vermut)

2 dl hvitvin

1,5 dl matfløte/soyamatfløte

2 ss melange/smør

1 ss olje

1/4 ts cayennepepper

litt salt og pepper

31.12.2015 - 1 (5)

Paven…

Slik gjør dere:

Del hummeren med en skap kniv over ryggen, ta ut paven og strengen, paven sitter øverst ved hodet (grumsete/grå/grønn – se bildet). Ta ut kjøttet (bruk gjerne skalldyrbestikk og knekker) og legg det til side i kjøleskapet. Smelt melange (blå ved allergi) og olje i en gryte med finhakka løk og gulrot, la dette surre noen minutter. Knekk skall og hummerklør (bruk gjerne en plastpose og slå med hammer eller biffbanker) og legg det i gryta. La dette surre i 5-10 minutter før dere tilsetter timian, pepper, tomatpure, cayenne og fennikel. Hell over hvitvin og ha oppi fiskebuljong. La det koke på svak varme i 20 minutter. Sil så ut hummerkrafta og kok suppa inn til den er passe tykk, tilsett fløte, smak til med krydder (salt og pepper). Fordel hummerkjøttet i varme skåler og hell over suppa. Pynt med det grønne fra fennikelen og nyt suppa og hverandre!!! God fornøyelse!

31.12.2015 - 1 (6)

31.12.2015 - 1 (4)

Vanskelighetsgrad: middels +

Tid: 1 time